• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Lieve allemaal,

De afgelopen maanden waren op verschillende vlakken uitdagend te noemen. En daarom hebben we binnen ons bedrijf lastige keuzes moeten maken om het hoofd boven water te houden. Omdat velen van jullie al lange tijd klant en fan van ons zijn leg ik dit graag uit. 

Het was en is nog steeds een pittige tijd. Naast alle zorgen rondom het bedrijf kregen we nog geen 3 maanden geleden onze tweeling na een pittige zwangerschap die er fysiek en mentaal aardig in heeft gehakt. Voor herstel is nog geen tijd geweest omdat we direct een flinke uitdaging voor onze kiezen hadden.

Je hebt misschien wel gemerkt dat we druk bezig zijn geweest met het aanpassen van ons assortiment. Enerzijds hebben we deze uitgebreid met de botanical collectie om meer aan te sluiten met de huidige trends, anderzijds hebben we onder andere afscheid genomen van onze uitgebreide collectie paper packs vanwege het grondstoffen tekort en het feit dat dit allemaal op voorraad moest blijven.

Het grote tekort aan grondstoffen en papier was merkbaar. Van glimmend papier voor de paper packs gingen we over naar mat papier en ook de boeken moesten het ontgelden. En wat fijn dat de meesten van jullie zo fijn mee dachten en meebewogen!

Maar niet alleen zorgde dit te kort voor veranderingen in onze producten, zoals je ook wel begrijpt kwamen hier de nodige prijsverhogingen bij kijken. Denk aan brievenbusdoosjes die flink duurder werden, de huurprijs van ons pand die steeg en de inkoop van producten die we niet zelf maken werd steeds duurder.

Tel daarbij de teruglopende bestellingen op en de rekensom is gemaakt. Het is een onzekere markt momenteel en we zijn een luxe product. Logisch dus dat consumenten keuzes moeten maken en helaas is de concurrentie in de afgelopen jaar dermate groot geworden dat we hier niet meer tegenop kunnen. Veelal kleine bedrijven en uitgevers lanceren hun eigen lijn met invulboeken tegen lagere prijzen omdat hun kosten vaak veel lager zijn dan die van ons. 

Aan alle kanten hebben we geprobeerd dit recht te trekken om zo min mogelijk te hoeven doorberekenen naar jullie. Want de boodschappen werden ook al duurder! Tot mijn spijt bleek dat dit niet genoeg was. De knoppen waar ik aan kon draaien zijn nu op. En daarom hebben we de lastige keuze moeten maken om de webshop binnenkort te sluiten.

Het team is de afgelopen weken al flink uitgedund. Remondo is op zoek naar een baan en Rosalin neemt ook binnenkort afscheid. Van Petra en Angela namen we eerder dit jaar al noodgedwongen afscheid. En wat hoopte ik dit te kunnen voorkomen. Maar helaas, de mogelijkheden zijn niet eindeloos. In de hoop ooit een doorstart te kunnen maken besluiten we nu op tijd te schakelen, voor er helemaal geen mogelijkheden meer zijn.

Ik begrijp als geen ander hoe dit voor sommigen als een (grote) schok komt. Plakken is voor velen een fijne hobby geworden en hoe bijzonder is het dat wij vaak jullie grootste ‘leverancier’ zijn! Dat besef ik me zeker en daarom sluiten we niet per direct de deuren maar kondigen we dit hopelijk op tijd aan.

Op 30 juni sluit de webshop haar deuren. Tot die tijd heb je dus nog de tijd om je voorraad aan te vullen. Een groot aantal boeken is tot die tijd gewoon nog te bestellen en boeken die we niet zo vaak verkopen zijn ‘uitlopend’ en tot eind juni als maatwerk product te bestellen.

Alle stationery en accessoires zijn vanaf nu OP=OP. Alles staat zo goed als het kan in de webshop. Maar grijpen we toch mis dan zullen we dat terugstorten. 

De VIP dag op 18 juni gaat door! Je kunt die dag komen shoppen en een workshop volgen. Er zijn nog een paar kaartjes beschikbaar. Tijdens deze dag kun je de voorraad die er nog ligt met korting kopen. Tot die tijd geven we GEEN korting. We kunnen niet beloven dat er die dag nog voorraad is van jouw favoriete producten.

Ook het Plakweekend gaat vooralsnog gewoon door. De deelnemers krijgen van mij aanvullende informatie binnenkort!

Heb je nog een cadeaubon van ons? Geef die dan uit voor 30 juni. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om een cadeaubon aan te schaffen. 

De toekomst? Ik durf het niet te zeggen. Natuurlijk hoop ik door te kunnen gaan met SIO in mijn eentje. Maar dan in een hele afgeslankte vorm. Of dit daadwerkelijk haalbaar is zullen we in de loop van de volgende maanden zien. 

Bedankt voor het lezen van dit bericht. En natuurlijk snap ik dat je verdrietig bent, teleurgesteld en misschien zelfs boos. Allemaal emoties die ik herken en die hier meerdere keren per dag langskomen. We hopen de komende weken goed door te komen en dat een doorstart mogelijk is. Deze groep blijft uiteraard bestaan net als onze social media kanalen. Daar zal ik jullie op de hoogte houden!

Liefs, Irene