• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Lisa

Step into the wild side!

Ik word helemaal enthousiast van al die dierenprintjes en vind het dan ook super leuk om de nieuwe themaset ROAR als eerste te mogen testen. De 8 maanden shoot moest ik nog in het mooiste momenten boek plakken en aangezien ik hier met jungle dieren aan de slag ben gegaan weet ik al gelijk waar ik het themaset als eerste voor ga gebruiken. 

Lekker veel printjes

In tegenstelling tot voorgaande themasets heeft deze set veel verschillende printjes in plaats van effen kleuren. Aangezien ik normaal veel effen achtergronden achter mijn foto’s gebruik moet ik even goed nadenken hoe ik al deze printjes in een pagina kon verwerken. Ik loop al een tijdje met het idee een keer iets met “pijlen” te doen dus besluit hiermee aan de slag te gaan.

Schot in de roos

Ik begin met het maken van de pijlen. Hiervoor snij ik 4 stroken van 6 cm breed met de papiertrimmer. Het papier draai ik om en aan de achterkant trek ik een lijn door het midden van de strook. Daarna zet ik op 1,5 cm hoogt een streepje om vanuit daar naar de hoeken een diagonale lijn te trekken en zo een driekhoekje te maken. Deze knip ik uit en de onderkant van de pijl is gemaakt. 

Voor de dikte van de pijl besluit ik 2cm aan te houden. Vanaf de onderkant van de pijl meet ik 2 cm op en teken deze af. Het net uitgeknipte driehoekje leg ik hier tegenaan en langs de randen trek ik een lijn. Even knippen en de eerste pijl is klaar! 

Door deze als eerste uit te knippen heb je gelijk een mal om de rest van de pijlen te tekenen. Met de mal teken ik de pijlen op alle stroken, zo kan ik alles in een keer uitknippen. Het restje dat overblijft hoef je niet gelijk weg te gooien maar kan je gebruiken als de basis onderaan de strook die je gaat maken. 

Plakken maar

Wanneer alle pijlen geknipt zijn ga ik opzoek naar de achtergrond kleurtjes die ik wil gebruiken. Eerst dacht ik voor alleen geel te gaan, maar ik vind de combinatie met de mint- en zalmkleur uit de themaset &ik een nog vrolijker effect geven. Van iedere kleur maak ik ook weer een strook van 6cm breed. 

Wanneer de stroken en pijlen allemaal op maat zijn, kan het leggen van het patroon beginnen. Het is even puzzelen welke volgorde het mooiste is, ook omdat ik niet dezelfde printjes naast elkaar wil hebben. Als alles naar mijn zin is, kan ik de pijlen vast gaan plakken. De foto’s plak ik alle drie op dezelfde hoogte. Onderaan plak ik nog een rand met washi tape om hier de titel, geponst met het Woord Pons Bord, overheen te plakken. Een paar leuke stickers maken het geheel af. 

Een geheel

Ik heb nog wat pijlen over en om de pagina’s een geheel te maken besluit ik ook op de linkerpagina de pijlen te gebruiken. Deze keer zonder achtergrondkleur om de pagina wat rustiger te maken en zo breekt het ook met de toch wat felle kleuren op de rechterpagina.Wat leuke stickers en een quotekaartje brengen de pagina tot leven.  

Super veelzijdig

Ik vind de nieuwe themaset super veelzijdig. Doordat de printjes vrij neutrale kleuren hebben matchen deze goed met de effen kleuren uit de Studio Ins & Outs collectie. Je kunt een pagina dus ook zo kleurrijk maken als je zelf wilt! Voor een wat rustigere pagina denk ik dat de effen bruin tinten uit de themaset een super goede aanvulling zijn en ik ga deze effen paperpack ook zeker nog bestellen