• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Imelda

Aan de slag met een voorbeeld lay-out

Deze keer ging ik aan de slag met een layout, deze layout is eerder al gedeeld in de Jaarboek Challenge 2020. Voor deze Challenge kon je je eind vorig jaar (tegen betaling) inschrijven. Ik vond hem gelijk leuk en ben er toen al mee aan de slag gegaan. Voor deze blog heb ik hem nog een keer gemaakt. Het is een makkelijk layout die iedereen kan maken en er nog eens leuk uit ziet!

Op Pinterest vind je overigens nog veel meer voorbeeld lay-outs!

Dit heb ik gebruikt

·      Mooiste momenten boek, met eigen titel
·      Fancy paperpack mint 
·      Mint ruit motief washi tape 
·      Een quote kaartje uit de Fun set
·      Stickers van verschillende stickervellen die ik nog had
·      Hoekjes pons klein
·      Hexagon pons M
·      Woord pons bord

De lay-out zie je hier rechts als afbeelding! Klik erop om de afbeelding helemaal te zien en te downloaden. Natuurlijk is zo'n lay-out een voorbeeld en kun je er handing en leuk een eigen draai aan geven!

Aan de slag

Ik zocht eerst de foto’s uit en ik printte deze zo uit dat ik ze makkelijk op maat kon maken, zoals deze beschreven staat in de layout. Kleine tip gebruik je de selphy printer, dan moet je zonder randje printen. Anders krijg je de foto’s niet 5cm bij 5cm.
Hierna ging ik op zoek naar een passend quote kaartje, hij moet natuurlijk wel passen bij de foto’s. Omdat deze de kleur mint heeft, heb ik de rest van de pagina ook in deze kleuren gemaakt.
Meestal gebruik ik achter iedere foto een paperpack achtergrondje, maar deze keer niet. Het is even wennen, maar het ziet er zo ook leuk uit. Ik koos er voor om de foto’s met de kleine hoekjes pons, af te ronden. Ook al stond dit niet in de layout, dit deed ik omdat de foto’s in de rest van mijn boek ook afgerond zijn en ik een mooi geheel wilde hebben.
De washi tape, plakte ik een beetje op de gok. Wel in dezelfde vorm, als in de layout, maar niet helemaal uitgemeten. Ik vind dat zelf niet zo belangrijk.
Voor de kleine hexagons gebruikte ik het velletje met de mint hartjes erop. Ik twijfelde om de grotere hexagon te grbuiken, maar dat vond ik niet helemaal in verhoudingen met de foto’s.
De tekst bovenaan de pagina vond ik een leuke toevoeging, aangezien dit een pagina is in mijn vakantie fotoboek!

Nog meer foto's

Maar ik had nog meer foto’s, vast een bekend ‘probleem’ bij meerdere. Daarom maakte ik op de naast gelegen pagina een pagina in dezelfde stijl, maar toch wat anders. Ik maak ook hier gebruik van dezelfde washi tape, dezelfde hexagon pons. Nu niet alleen uit het velletje met de mint hartjes maar ook uit het effen mint velletje.
En maakte ik de woorden yeah en snow met het woord pons bord. Waarvoor ik ook een effen velletje mint gebruik. Hierachter plak ik een stukje zwarte paperpack zodat dat weer bij het quote kaartje op de andere pagina past.
Om nog iets meer kleur te geven aan de pagina, heb ik achter twee foto een effen mint paperpack geplakt. Het maakt voor mij de pagina af.
 

Happy!

Ik ben blij met het resultaat en kan niet wachten om jullie creaties te zien met deze layout, die je natuurlijk kan aanpassen zo hoe je hem wilt hebben. Ik zat al te denken om hem ook een keer met rondjes pons te maken in plaats van met de hexagon pons.