• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Ik help je op weg

Aan de slag met basis lay-outs

Yay! Je hebt een invulboek in handen en wil waarschijnlijk vol goede moed beginnen met het vastleggen van jullie mooiste foto's en momenten. Door het rustige design van de boeken is er meer dan genoeg ruimte om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Maar.. Hoe begin je?

In deze blog geef ik je tips en handvatten om te starten met het maken van mooie pagina's met behulp van de items die je vind in de webshop. 

Als eerste een paar basis tips:
Kies voor een kleurenthema van 1 of 2 kleuren. Zo houd je overzicht en rust in de pagina's. Ik deze video laat ik je zien hoe ik dit doe:

Musthaves
De items die je sowieso in huis moet hebben zijn een schaar, iets om je spullen mee vaste te plakken (liever geen lijm!) zoals fotoplakkers, een (uitwisbare) pen en spullen om je pagina's mee te 'pimpen' zoals stickers, washi tapes, quote kaartjes en achtergronden.

Zorg voor een schone omgeving
Vlekken op papier zijn er last uit te krijgen. Zorg ervoor dat de tafel waar je aan werkt schoon en glad is. Leg desnoods een tafelzeil of - kleed onder je boek zodat je de omslag netjes houdt.

Let's start

De eerste pagina van je boek is de eerste pagina die je ziet als je het boek openslaat. Wil je van deze pagina echt iets leuks maken? Lees dan deze blog: Pimp de eerste pagina van je boek

Opbouw van de boeken
De boeken zijn zo opgebouwd dat je op de linkerpagina altijd de meeste ruimte hebt voor de foto's. Op de rechterpagina vind je de vragen die je in kunt vullen. En de overige ruimte kun je natuurlijk zo vullen zoals je wilt!

Ik heb hier een aantal basis lay-outs geplaatst die je kunt gebruiken. Bij elke lay-out heb ik aangegeven welke materialen je hiervoor kunt gebruiken. Al deze lay-outs zijn super easy om te maken en kosten weinig tijd. 

1 foto van 10cm x 10cm

Voor deze lay-out gebruik je een foto van 10cm x 10cm. Hierachter plak je een achtergrondje in kleur keuze. Deze is net een halve centimeter groter dan de foto waardoor je een mooi randje krijgt om de foto heen. Onderaan de pagina plak je een strook washi tape. En als laatste plak je speels een of twee stickers over de foto en de tape. Hierdoor wordt de pagina een beetje speels!

2 foto's van 10cm x 10cm

Als je meer dan één foto wilt gebruiken is deze erg leuk. Je plakt een achtergrondje achter de foto's waardoor je een mooie randje creeert. Achter de foto's plak je een strookje washi tape. Je maakt het helemaal af door stickers te gebruiken!

1 grote foto en 2 kleine foto's

Door foto's van verschillende formaten te gebruiken kun je meer foto's kwijt op een pagina. Hierbij heb ik 1 foto van 10cm bij 10cm gebruikt en 2 fotos van 5cm bij 5cm. Het is een strakke lay-out door de stroken washi tape. Liever een beetje speels? Draai de foto's en dan een beetje en plak ze wat over elkaar heen.

9 kleine foto's

In de vierkante boeken kun je 9 kleine foto's van 5cm bij 5cm kwijt. In de A5 boeken passen maximaal 6 foto's van dit formaat. Zo maak je een leuke collage! In plaats van 9 foto's kun je ook afwisselen met leukste tekstjes, quotes of stickers.

Next level

Heb je de smaak te pakken? In deze lay-out gaan we een tandje moeilijker plakken. Je gebruikt meerder achtergrondjes achter de foto en plakt ook een quote kaartje erbij.

Wil jij

Nog meer lay-outs?

Er zijn inmiddels bijna 20 basis lay-outs door Irene ontworpen. Die vind je allemaal in de Facebook Community!

Word lid van de community