• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Eens wat anders..

Voor deze blog mocht ik aan de slag gaan met washi tape. Ondanks dat ik alle washi tapes van Studio Ins & Outs in huis heb, gebruik ik ze niet super veel of veel op dezelfde manier. Gewoon een tapje aan de onderkant van de pagina en als ik heel spannend deed gebruikte ik er twee aan de onderkant van de pagina.

Uitdaging

Voor mij was het dus een echte uitdaging om aan de slag te gaan met de washi tapes en er iets anders dan anders mee te doen. Washi tape is natuurlijk een product die je op vele manieren kan gebruiken. Ik bedacht me dat Irene een keer een DIY had gemaakt over het gebruik van washi tape, dus die bekeek ik eerst. Ook bezocht ik Pinterest en daar kwam ik ook wat leuke ideetjes tegen. 
Samen met de ideeën van inspiratie blog op facebook, ben ik lekker aan de slag gegaan.

Bekijk de YouTube video

Aan de slag

Ik ging aan de slag in het Ik word groter boek van mijn jongste dochter. Zij heeft haar C diploma gehaald, daar is geen vaste pagina voor dus gebruikte ik een mooi momenten pagina. Deze pagina is na haar zevende verjaardag, zodat het in een chronologische volgorde blijft.
De foto printte ik met de Canon Selphy, wat een handig ding is dat toch!

Voor de diagonale lijnen, als achter grond, gebruikte ik de smalle washi tapes: lichtblauwe pijltjes, yellow bubbels, mint strips, mini pink hearts, geometric pink en darkblue stars. De eerste lijnen die ik plakte legde ik langs een geodriehoek, zodat ik mooie rechte lijnen had om mee te beginnen en ik vond het een mooie ruime hoek om meerdere lijnen te kunnen plakken. Het patroon plakken is wel even een klusje, ik wilde het mooi laten aansluiten op het tapje ervoor.

Goed meten..

De hoeken van de foto, vond ik te recht daarom koos ik om die schuin af te snijden. Ik legde mijn geodriehoek er weer langs zodat de hoeken net zo schuin zijn als de lijnen die ik maakte met de tape. Ik koos er voor op de foto twee achtergrondjes te geven van de effen paperpacks, mint effen en roze effen. Deze passen heel goed bij de kleuren washi tape die ik gebruikte.
Doordat ik de foto op de zelfde hoek had afgesneden met de papiertrimmer, kon ik deze precies met de lijnen washi tape meeplakken.

Letters maken

Ik had net het nieuwe Letter Pons Bord binnen gekregen en die wilde ik ook graag uitproberen. Om in de zelfde kleuren te blijven, gebruikte ik de effen kleuren washi tapes. Deze plakte ik op een iets dikker papier, kleur voor kleur naast elkaar. Omdat ik zag dat de letter C groot werd, besloot ik op het woord diploma te maken met de letterstansen en de stansmachine. Deze stanste ik ook uit het ‘zelf’ gemaakte papier, zodat het mooi bij elkaar past.
 
Ik had nog wat ruimte over op de pagina, ik vond hem wat ‘kaal’, maar wat doe je er nog bij? Ik koos om een klein hartje te gebruiken en stanste deze uit het zelfde papier als de letters. Met de hartjes bleef ik schuiven, hoeveel en waar zal ik ze vastplakken. Maar dat zullen velen van jullie wel herkennen.

Voor herhaling vatbaar?

Ik vond het heel leuk om de washi tape op deze manier te gebruiken. Het voordeel van het gebruik van washi tape is dat je pagina niet heel dik word. Door verschillende formaten, patronen en zelfs kleuren te gebruiken word je pagina speels. Wil je strakkere pagina’s, dan kies je voor één kleur tape. De collectie tapes is zo groot dat er altijd wel iets bij zit voor je.