• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Leontien

Aan de slag met minicursus envelopjes maken

Achterin het boek 'mijn eerste jaar' zitten een aantal lege pagina's. Eén pagina ga ik gebruiken om het envelopje op te maken. In dit envelopje komen de foto's die niet zozeer bij een pagina horen maar die ik wel graag in het boek wil hebben!

Zelf een envelopje maken

Ik ben begonnen met het uitkiezen van de kleuren paperpacks voor het maken van de envelop. Ik heb gekozen voor zwart en roze, omdat de voorkant van mijn boek zwart is en ik een dochtertje heb gekregen. 
Aan de hand van de DIY video van Irene over het maken van een envelopje ben ik begonnen. Nadat ik de envelop gemaakt had, heb ik de envelop opgeplakt en de pagina afgemaakt. Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van de paperpacks monochome en pink, brede washi tape zwart, quote kaartje, stickervellen monochrome en pink. 
Zelf vind ik het altijd leuk om te handletteren op mijn pagina. Ik heb op internet naar een leuke quote gezocht en heb deze op mijn pagina geschreven. 
De foto's die ik in het envelopje gedaan heb, heb ik uitgeprint met de Canon Selphy printer. Ik heb ervoor gekozen om gebruik te maken van fotostrips. Zo kan ik meerdere foto's kwijt in het envelopje. Een leuk achtergrondje achter de strips, en klaar!

Kant-en-klare envelopjes

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van de minicursus 'enveloppen'. Deze cursus bevat een aantal superleuke ontwerpen van verschillende envelopjes. Voor deze pagina heb ik gekozen voor het envelopje met een hartvorm. Omdat ik gebruik maak van de themasets, heb ik ervoor gekozen om het envelopje over te trekken op een achtergrondje uit de themaset 'juni', Zo past het envelopje mooi bij de rest van mijn pagina's.
Op de foto is te zien dat mijn dochter bloemetjes aan het plukken is. Deze bloemetjes heb ik mee naar huis genomen en laten drogen. Ik vond het leuk om deze bloemetjes in dit envelopje te bewaren. 

Achter het envelopje heb ik nog een andere kleur achtergrond geplakt, zo komt het envelopje net wat beter uit. Met de kleinste cirkelpons heb ik een cirkeltje geponst en op het envelopje geplakt. Let op! Plak het cirkeltje maar aan een kant van het sluitinkje vast, want anders kan je envelopje niet meer open  .
Verder heb ik gebruik gemaakt van de themaset juni, de bloemetjesponsen en de brede gele washi tape. 

Review

Beide envelopjes zijn enorm handig om te gebruiken. Voor foto's, kleine spulletjes of voor briefjes. De minicursus 'enveloppen' is handig om in huis te hebben. Je kan natuurlijk kiezen om de velletjes te gebruiken van de cursus zelf, maar je kan zo ook heel handig overtrekken op een velletje naar keuze.