• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Bewaar ze handig en stijlvol!

Aan de slag met al die kaartjes

Bij de geboorte van je kindje of verjaardagen: kaartjes krijgen is altijd leuk! Met onze handige bewaarbundels voor geboorte- en verjaardagskaartjes bewaar je ze handig en stijlvol. 

In deze blog vertel ik stap voor stap hoe je een bundel maakt.

Voor Lucas maakte ik een A4 bundel in de kleur lichtblauw met okergele stip. De titel is een maatwerk titel. Hij kreeg van zijn juffen grote A4 kaarten. Vandaar dat ik voor dit formaat koos!

Wat heb je nodig?

  • Een bewaarbundel op A4 of A5 formaat. Deze kun je standaard en met eigen titel bestellen.
  • In de set krijg je ook 2 ringen, deze heb je nodig.
  • Een perforator.
  • De kaartjes die je in wilt binden.

Stap 1: Doe de ringen door de achterkant

Een bewaarbundel bestaat uit een voor-en achterkant. Als eerste maak je de ringen open doe je de ringen door de achterkant van de bundel. Deze leg je vervolgens klaar voor je kaartjes.

Stap 2: Perforeer de kaartjes van groot naar klein

Dan leg je de kaartjes neer van groot naar klein. Lucas kreeg ook grote A4 kaarten van zijn juffen, daarom heb ik een A4 bundel gebruikt. Deze kaarten komen onderop en perforeer ik als eerste. Je kunt eerst alle kaartjes perforeren of, net zoals ik heb gedaan, ze na het perforeren meteen in de bundel doen. 

Stap 3: Bundel de kaartjes netjes in

Elk kaartje krijgt 2 gaatjes. Ik doe dit op gevoel en zorg dat de gaatjes mooi in het midden zitten. Het valt helemaal niet op als je dit niet helemaal precies uitmeet. Wil je dit wel? Helemaal prima!

Stap 4: Voeg de voorkant toe

Als laatste stap voeg je het voorblad van de bundel toe en sluit je de ringen. Je bundel is nu klaar! Het resultaat is altijd helemaal leuk. Bewaar de bundel op een droge plek en blader hem altijd voorzichtig door.