• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Elise & Amanda

Aan de slag met een voorbeeld lay-out

Op Pinterest vind je veel voorbeeld lay-outs. In dit bord bewaren we ze allemaal!

Gastbloggers Elise en Amanda gingen allebei aan de slag met een lay-out en het is leuk om te zien hoe ze dit allebei hebben aangepakt. In deze blog lees je over en zie je hun resultaat!

Bekijk alle lay-outs op Pinterest

De lay-out van Amanda

Op pinterest heb ik gezocht naar een lay out met niet teveel foto's erin verwerkt. Dit vond ik wel even spannend, want ik gebruik juist vaak veel foto's op mijn pagina's, dus ik ben een beetje bang dat het een saaie pagina wordt met veel wit.

Ik zoek 3 verschillende achtergrondjes uit die ik ga gebruiken voor de lay-out; een groene voor het grote oppervlak, de hartjes voor bij de grote foto en de roestkleurige voor de kleine foto én het quote kaartje. Zo breekt het quote kaartje op de groene achtergrond, omdat het kaartje wat ik ga gebruiken ook groen is en dan valt het niet meer zo op.

Als eerst gebruik ik de washi tape van de themaset en de zwarte washi tape "say cheese" aan de linkerkant van de pagina. Leuke combinatie!

Daarna print ik de foto's uit met mijn Canon Selphy. De grote foto heeft een afmeting van +/- 10x10 cm en de kleine foto +/- 5x5 cm.

Als ik deze foto's heb uitgeprint, plak ik ze allebei op het achtergrondje. Let er wel op dat je het rechterhoekje van de kleine foto aan de bovenkant nog niet vastplakt, deze plak je namelijk op de grote foto!

Als ik de foto's heb vastgeplakt, snij ik de achtergrondjes op maat met ze papiertrimmer. Ik hou ongeveer 0.5cm aan als omlijning.

Ook het quote kaartje voorzie ik van een achtergrondje. Het kaartje is aan 2 kantjes afgerond met de hoekjes pons en dit doe ik ook bij de achtergrond. Ik hou echt van afgeronde hoekjes! Als ik dit heb gedaan plak ik eerst de groene achtergrond vast. Ik gebruik hiervoor het gehele papiertje. Als deze naar mijn zin is, plak ik de grote vierkante foto op, met uitzondering van de linker onderkant. Deze laat ik nog even los, omdat het achtergrondje van de kleine foto onder deze hoek valt. Ik plak het kleine fotootje nu vast en zorg ervoor dat de rechter bovenhoek onder de grote foto valt en plak daarna alles vast, ook het quote kaartje en 2 stickers. En voila, we hebben weer een super leuke pagina gemaakt!

De lay-out van Elise

Met mijn Shelpy printer, printte ik de foto op formaat 10x10 cm, daarnaast krijg ik ook 2 foto’s in 5x5 cm formaat. Ik nam hier de leukste van en ging aan de slag met de achtergrond.

Ik heb 2 soorten  paper packs uitgekozen die ik mooi bij elkaar vind passen. 

De hartjes voor de achtergrond omdat deze leuk staan bij de bijpassende whasi tape &ik en quote kaartje. En de koraal kleurige paper packs voor achter de foto.

Omdat de lay-out aangeeft dat ik 2 keer een strook whasi tape moet plakken, heb ik voor een mint washi tape met zwarte stippen gekozen. Ik wilde de kleur van een quote kaartje verder laten doorlopen op mijn pagina.

Als finishing touch plakte ik 2 stickers onder elkaar.

Klaar!

Wanneer je even geen inspiratie hebt voor een pagina. Kijk dan vooral even rond op Pinterest onder zoekterm: Studio Ins en Outs. Daar vind je hee veel inspiratie. Succes!