• Voor 12u besteld = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Altijd als cadeautje ingepakt

Door: Amanda

Dit kun je met figuurponsen!

Deze keer ga ik jullie een aantal pagina's laten zien waarbij ik gebruik heb gemaakt van diverse figuurponsen. Op de website van Studio Ins & Outs kun je ontzettend veel leuke figuurponsen bestellen en er komen ook regelmatig nieuwe figuurponsen in de webshop. Ik vind het echt een must have voor in je boek. Je kunt zoveel leuke figuren uitponsen met diverse achtergrondjes om je pagina's helemaal af te maken!

1 Confetti maken!

Als geboren Brabander vieren we ieder jaar carnaval. Ik hou er niet zo van, maar vind het toch leuk om onze zoon te laten opgroeien met deze Brabantse traditie.
Op deze pagina maak ik met de 3 maten cirkel ponsen een soort confetti. Kenmerkend voor carnaval natuurlijk en het heeft een feestelijk effect op de pagina.
Eerst zorg ik ervoor dat ik de leukste foto's heb uitgeprint en voorzie deze van een vrolijk achtergrondje. Ik rond de foto's en achtergrondjes beide af met de hoekjespons. Dit is echt 1 van mijn favoriete ponsen. Ik vind de foto's vaak vriendelijker overkomen als ze afgerond zijn.

Wanneer ik de positie van de foto's heb bepaald, plak ik ze vast met fotoplakkers. Ook maak ik met het woordponsbord nog de tekst "carnaval 2020" en plak ik deze vast met de lijmpen boven in de hoek van de pagina.
Daarna ga ik willekeurige kleurtjes ponsen met de 3 cirkelponsen. Deze leg ik kriskras door elkaar op de pagina. Omdat carnaval een "gek" feestje is, ben ik niet al te nauwkeurig hoe ik de geponste cirkels weg leg. Ik plak ze dan ook meteen vast met een lijmpen.

Nog even een stickertje erbij en ik ben weer tevreden!

2 Een patroon maken met de Hexagon figuurpons

Mijn meest favoriete pons is de hexagon pons. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ik heb zelf de hexagon pons in de maten M en L.

Op deze pagina gebruik ik de hexagon pons maat L. Ik vind dit een perfect formaat om foto's mee te ponsen. Zo creëer je een leuk effect op je pagina en is het net even anders.

Als eerst print ik met mijn canon selphy een foto uit op formaat 10x15cm. Deze foto leg ik los op de pagina en daaromheen maak ik een patroon met uitgeponste achtergrondjes en foto's. Ik gebruik voor deze pagina de leuke, vrolijke kleuren van het themaset augustus. Zoals je kunt zien op de foto's, zijn dit grappige afbeeldingen, daar vind ik deze vrolijke kleuren goed bij. passen.

Ik gebruik altijd 2 basic kleuren en 1 patroon, op deze pagina de kleuren roze en blauw en het golvende patroon.

Ik leg de uitgeponste hexagon figuurtjes eerst weg op de pagina voordat ik ze vastplak. Als ik tevreden ben plak ik ze vast met de lijmpen. Ik zet kleine stipjes op de achtergrond en druk het daarna even aan zodat het goed vastzit. Ik probeer zo goed mogelijk dezelfde afstanden te houden tussen de figuurtjes, maar niet altijd lukt dat even goed.

Als alle hexagon figuurtjes vast zitten geplakt, leg ik de grote foto op de plek waar ik hem graag zou willen hebben. Ik vind de pagina dan nog wat kaal en besluit nog wat washi tape te gebruiken en een quote kaartje om de foto wat te breken. Als alles is vastgeplakt, werk ik de pagina af met nog wat leuke stickers.

Ook deze pagina is weer leuk geworden!

3 Figuurtjes toevoegen

Ik maak vaak gebruik van de hartjes pons als finishing touch. Ik vind ze lekker speels en je kan ze op veel verschillende manieren gebruiken!

Op de pagina met de blauwe achtergrondjes heb ik de lichtblauwe en donkerblauwe achtergrondjes gebruikt. Ik heb van beide kleuren 2 hartjes geponst en ze over elkaar gelegd. Dit geeft een extra leuk effect en je creëert gelijk wat diepte. Deze kleurcombinatie komt ook weer terug in de tekst die ik heb gemaakt met het woordponsbord, zodat het toch 1 geheel blijft.
Ik vond deze pagina in eerste instantie nog wat "wit", maar zoals je ziet passen de hartjes prima op deze pagina zonder dat het te druk is.

Op de pagina met het themaset van september gebruik ik de roestkleur en de roze kleur voor de hartjes. Ik pons van beide kleuren ook weer 2 hartjes. De kleuren komen ook weer terug in de teksten, waardoor alles weer goed bij elkaar past. 2 hartjes gebruik ik bij de foto's, aan de zijkant, dat breekt de foto een beetje. De andere 2 plak ik op dezelfde manier als bij de blauwe hartjes, over elkaar.


Wat ik zo leuk vind aan deze ponsen is dat ze zo vrolijk en speels zijn en de pagina af maken!