• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Imelda

Aan de slag met de Woord Pons Borden

Deze keer ging ik voor deze blog aan de slag met het nieuwe Woord Pons Bord 'lowercase'. In het begin twijfelde ik of ik hem wilde of niet omdat je de letters niet los kan kopen. Maar ik was te nieuwsgierig dus heb ik hem toch besteld. En ik kan jullie alvast vertellen ik ben er heel blij mee!

Vakantievibes

Ik ben nog steeds bezig met mijn vakantie boek, een vierkant leeg plakboek met eigen titel. Hierin mooi de ruimte om iets nieuws te proberen. Voor de pagina’s gebruikte ik dus het nieuwe woord pons boord, blauw effen paper pack, het coraal en roest van de &ik collectie en een kleine hartjes pons. De washi tape van de &ik collectie en de smalle washi tape lichtblauwe pijltjes.
De kleuren koos ik omdat deze goed bij de foto’s passen!

Nadat ik de foto’s in het goede formaat uitgeprint had, legde ik ze op de pagina’s. Beetje heen en weer schuiven om te zien hoe het er leuk uitziet én er natuurlijk genoeg ruimte overblijft voor tekstjes met het word punch board. Na wat heen en weer geschuif besluit ik om de grote foto in stroken te snijden.  Dit heb ik overigens niet zelf verzonnen, maar zag ik voor bij komen op Invulboeken Inspiratie facebook pagina van SIO.

Echt een tip om lid te worden van deze groep! Er komt zoveel inspiratie voorbij. Dat werkt heel aanstekelijk!

De volgende stap is het tekstjes maken met het woord pons bord. Omdat ik wat langere woorden en een aantal woorden achter elkaar wilde maken, koos ik ervoor om de letter dichter op elkaar te ponsen. Dit deed ik door de letters om en om neer te zetten. Voorbeeld: het woord lopen, de eerste keer zet ik de letters LPN neer en dan begin ik helemaal links. Als deze geponst zijn, zet ik de letter OE neer en dan staat het midden puntje van de O op nr 5 en dan de E er gelijk naast. In deze YouTube video wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt.

Nadat ik de woorden uitgepost heb, plak ik er de strookjes roest kleur achter. Zo komt de tekst er toch net wat meer uit dan als je dit niet doet. Ik ronde de hoekjes ook nog een beetje af met de kleine hoekjes pons, zodat dit mooi bij de foto’s past waar ik de hoekjes ook van af gerond heb.

Mijn review

Zoals ik boven al schreef, ik ben blij dat ik dit woord pons boord toch gekocht heb. Ik vind het zo’n leuk en vrolijk subtiel lettertype. Zelfs een beetje schattig haha. Ik denk dat ik verder wel beide lettertype zal blijven gebruiken.
Het roze lettertype is we een stukje kleiner dan de blauwe. Dus wil je een groter letterype dan raad ik de blauwe aan, wil je wat kleiner en subtieler lettertype dan ben je bij de roze aan het goede adres!