• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Chantal

Aan de slag in het Jaarboek

Ik ga jullie laten zien hoe je een layout kunt maken. Ik gebruik daarvoor mijn jaarboek en de themaset van de maand mei. Je kunt natuurlijk elke invulboek gebruiken die je maar wilt. 

Wat heb je nodig? 

Stap 1

Als eerste ga je opzoek naar de foto’s die je wilt gebruiken. Denk bij het kiezen van je foto’s ook na over in welke formaat je de foto’s wilt hebben.  En kies daar achtergrondjes bij en eventueel qoute kaartjes. Ik gebruik hier de thema set van de maand mei. Deze thema Moederdag past goed bij onze maand. Op 11 mei zijn we namelijk ouders geworden van Julian!

Stap 2

Als ik alles bij elkaar heb gezocht ga je aan de slag met je lay-out. Op het Pinterest account van Studio Ins & Outs vind je heel veel voorbeeld lay-out ter inspiratie. Voor dat ik begon met mijn foto’s neer leggen heb ik eerst een lay-out uitgekozen die ik wou gebruiken. Ik heb voor deze pagina niet dezelfde formaat foto’s. Ik ben gaan schuiven en kijken hoe ik de foto’s mooi bij deze lay-out kan neerleggen.
Ik leg ook de qoute kaartjes erbij om te kijken waar ik die zou willen hebben.

Stap 3

Daarna  ga je verder met de achtergrondjes. Ik heb net als mijn voorbeeld layout 3 stroken gesneden. En voor de andere pagina heb ik uit het regenboogpapiertje een vierkant gesneden. Hiermee ben ik nog een keer gaan schuiven net zo lang tot ik tevreden ben. Ook heb ik toch nog gekozen voor een ander qoute kaartje. Als je washi tape wilt gebruiken bedenk dan nu waar je die wilt hebben.

Stap 4

Als je tevreden bent begin je met het plakken van de washitape, de achtergrondjes, fotos en qoute kaartjes.  Als dat allemaal geplakt is kun je de pagina verder versieren met washi tape en stickers. Van de achtergrond met streepjes maakte ik strookjes die ik ook als washi tape verwerkt heb.

Tip: ik maak altijd een foto van de pagina voor ik ga plakken zo weet ik waar ik alles moet plakken als alles te veel verschuift.

Stap 5

Als laatste heb ik nog wat tekst bij de foto’s geschreven om de pagina echt af te maken! Dit kun je gewoon schrijven maar je kunt ook handlettering toepassen.