• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
 • Gratis verzonden vanaf €75
 • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Chantal

Hoe maak je een bewaardoos en wat stop je er in?

Voor mijn zoontje wilde ik graag een doos maken waar ik spulletjes van zijn baby/kindertijd in kan bewaren. In mijn zoektocht hoe ik dit kon aanpakken kwam ik de stickers van Studio Ins & Outs tegen. Het enige wat ik er nog bij moest kopen was de doos (Tjena van Ikea). Ik koos voor het formaat 25x35x20cm in de kleur wit. En ik bestelde de stickers. De stickers hebben dezelfde stijl als de boeken en je kunt zelf de kleuren kiezen. Ik koos voor de gele band met zwarte stippen en zwarte letters. Als je een zwarte doos hebt kun je ook kiezen voor witte stippen en letters.

 

Hoe plak je de stickers?

Voor je begint zet je eerst de doos in elkaar.  Bij de stickers zit een kaartje waar opstaat waar de uitgebreide uitleg kunt vinden hoe je de stickers kunt plakken. Ik zal hier nog even een korte uitleg geven.

Je begint met het plakken van de stippen. Dit kun je zo plakken als je zelf wilt. Ik heb eerst de band los op de doos gelegd op de plek waar ik deze wil hebben om te voorkomen dat ik op die plek stickers plak die je later niet meer zult zien.

Na de stippen komt de band..

Als alle stippen erop zitten kun je de band op maat maken als dit nodig is. En plak deze vervolgens op. Dan is het tijd voor de letters. Door de onderste laag van de stickers te verwijderen kun je de letters in een keer opplakken. Je houdt dan een transparant velletje over met daar aan je stickers. Zo kun je precies zien waar de stickers moeten komen. Geen gedoe om alle letters een voor een recht te op te plakken, maar gewoon in een keer recht.

En dan is je bewaardoos al klaar. Het is echt supermakkelijk om te doen. En de doos staat ook nog eens superleuk in je huis of kinderkamer!

Ik vul de doos met..

Natuurlijk komen al mijn foto- en invulboeken van Julian er in. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer in doen, zoals:

 • Geboortekaartje van je kindje
 • Bewaarbundel met geboortekaartjes.
 • Bandje en naamkaartje van het ziekenhuis
 • Echofoto’s
 • Positieve zwangerschapstest
 • Eerste mutsje.
 • Eerste pakje
 • Eerste speen.
 • Navelstreng
 • De melktandjes
 • Eerst haarlokje
 • Boekje van kraamzorg en verloskundige
 • De krant van de geboorte dag.
 • Het eerste knuffeltje. (Natuurlijk wel pas als je kindje hier niet meer mee slaapt)
 • Eerste werkjes van de opvang of schoon (deze kun je net als de geboortekaartjes ook in een bewaarbundel maken.
 • Zwemdiploma’s en andere diploma’s

Alles waar je waarde aan hecht en je wilt bewaren voor je kind kun je erin stoppen. Ik denk dat ik op den duur wel een 2de bewaardoos voor mijn zoontje kan maken!

Een doos voor..

Nu ik bezig ben met de bewaardoos voor mijn zoontje bedacht ik mij dat ik ook wel een doos voor de spulletjes van onze bruiloft kan maken. Gelukkig heb ik gelijk 2 dozen meegenomen. In deze doos ga ik alles stoppen wat ik van onze bruiloft heb bewaard. Zoals trouwboekje, de pennen waarmee de handtekeningen zijn gezet, Ringen doosje, het fotoboek, de weddingplanner invulboek, onze trouwkaart en de kaartjes die we gekregen hebben, taarttopper, de delen van mijn bloemstukje die we bewaard hebben, en het trouwpakje dat mijn zoontje aan had.

Nu alleen nog een stickersetje bestellen met onze trouwdatum en weer aan de slag met een leuke bewaardoos! Die komt dan leuk naast de doos van Julian. Doordat de dozen bij ons in de woonkamer staan pak je ze er regelmatig bij om herinneringen op te halen.