• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Naomi

Maak je boek interactief!

Ik schreef een blog voor Studio Ins & Outs over een nieuwe & leuke manier om je invulboek mee te vullen. Ik gebruikte daar het Mooiste Momenten boek van mijn jongste zoontje Kai voor. Dit keer mocht ik een leuk DIY project maken. Met foto flapjes! Nu hoor ik je denken, flapjes... Het leuke hier aan dit is dat je meerder foto’s tegelijkertijd op elkaar kunt plakken en dan ontstaan er flapjes, met een leuke tekst op het flapje. 

Stap 1: Kies foto's en plak ze op

Kies minimaal 3 foto's uit die je wilt gebruiken en zorg dat ze alle drie op hetzelfde formaat zijn geprint. Plak de foto’s vervolgens op dezelfde kleur achtergrondjes, of zoals ik heb gedaan, 3 verschillende kleurtjes.

Ik gebruikte hiervoor de items uit de Themaset &ik.

Stap 2: Pimp je flapjes

Heb je een Woord Pons Bord? Pons dan je teksten met de letters dicht tegen elkaar. (Is dat wat moeilijk, bekijk dan even de video) Zorg ervoor dat je tekst niet breder is dan je foto + achtergrond. Snijd de tekst op maat zodat het strookje even breed is als de foto + achtergrond.

Geen Woord Pons Bord of wil je liever iets anders gebruiken? Gebruik dan bijvoorbeeld teksten van washi tapes, stickers & quotes kaartjes. 

EXTRA TIP: Rond de hoekjes af

Rond de onderste 2 hoekjes af. Dat kan met de kleine hoekjes pons of met de grote! Dit geeft een mooi afgewerkt effect aan je flapjes.
Plak je foto + achtergrond + strookje netjes op een stuk papier. Doe dit op de achterkant zodat het gekleurde papier je onderkant is!
Snijd het papier nu op maat en rond weer de onderste hoekjes af.

Herhaal dit bij elke foto.

Zelf heb ik dit niet gedaan omdat ik dit door de lijnen van het hout de rechte hoekjes mooier vond.

Stap 3: Flapjes boven elkaar

Plak de foto's netjes boven elkaar en maak ze vast met washi tape. Maak er nog een leuke achtergrond bij, met leuke washi tapes en leuke vormponsen en je pagina is klaar!

Stap 4: Pimp de achtergrond

Maak je pagina af door de achtergrond te pimpen. Bijvoorbeeld met stickers, tapes en quotekaartjes! Je pagina is dan af.

Ik vind het een heel leuk effect! Pas het niet te vaak toe, dan word je boek erg dik. Maar probeer het zeker zelf eens uit!