• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Wauw, je bent zwanger!

Een bijzondere tijd breekt aan zodra die positieve test verschijnt. Want de komende 8 maanden, de eerste 4 weken krijg je 'cadeau', zullen vooral in het teken staan van de zwangerschap. En hoe leuk is het om deze periode vast te leggen in een invulboek voor je zwangerschap?

In deze blog geven we je tips over hoe jij jouw negenmaanden dagboek zo leuk mogelijk kan vullen, zonder dat je hier een dagtaak aan hebt!

*Voor deze blog is het invulboek voor tweelingzwangerschap gebruikt. Deze verschilt een klein beetje van het Ik Ben Zwanger invulboek voor een eenling

Tip 1: Kies je (invul)boek

Je kunt kiezen voor een invulboek of blanco plakboek. Bij een invulboek staan er al teksten voorgedrukt en worden er vragen gesteld die je kunt beantwoorden. Handig als leidraad! Het invulboek is er in maar liefst 7 kleurstellingen en wist je dat er ook een tweeling-editie is?

WIl je graag alle vrijheid? Dan kun je aan de slag met een blanco plakboek. Die kun je hier met eigen titel bestellen!

Voor deze blog laten we je zien hoe je met een invulboek aan de slag gaat!

Tip 2: Mijlpaalkaarten

Met mijlpaalkaarten leg je de meest bijzondere en belangrijke mijlpalen vast. Je kunt deze op 2 manieren verwerken in je boek:

  • Door met het kaartje op de foto te gaan of een foto mee te maken en die te printen en in te plakken.
  • Door het kaartje zelf in te plakken met daarbij foto's die gaan over de mijlpaal.

Op de mijlpaalkaarten is er ruimte voor de datum. Zo kun je makkelijk terugzien wanneer een mijlpaal was!

Mijlpaalkaarten geven een extra touch aan je invulboek. Zeker als je niet veel foto's hebt of wilt maken is het handige opvulling voor je pagina's!

Gebruik de kleurstelling van je mijlpaalkaarten als basis van de pagina die je inplakt. 

Tip 3: kies een (kleur) stijl voor je invulboek

Misschien maak je vaker een plakboek en misschien is dit wel je eerste keer! Om een mooi resultaat te krijgen én tijd te besparen is het verstandig om vooraf te bedenken welke kleuren en materialen je wilt gebruiken. Voor het boek in deze blog is gekozen voor items uit de Botanical Collectie samen met kraft papier en verschilllende zwart/witte washi tapes.

Doordat je vooraf bedenkt welke kleuren en materialen je gaat gebruiken bespaar je veel tijd! Ook krijgt je boek een rustige uitstraling, zelfs als je foto's van verschillende kwaliteiten gebruikt. Met figuurponsen maak je figuurtjes van papier. De hartjes pons en de hexagon ponsen passen goed bij het invulboek voor je zwangerschap! Gebruik voor het schrijven van je tekst telkens dezelfde (kleur) pen. Ook dit zorgt voor een mooie uitstraling!

Tip 4: gebruik van foto's en quotes

We begrijpen dat je niet elke week tijd of zin hebt om een foto van je buik te maken. In het begin is er nog weinig te zien en aan het eind.. nouja dat merk je vanzelf!

Naast foto's van jezelf kun je ook: 

  • leuke quotes inplakken die je op het internet of in magazines vindt; 
  • flatlays maken van bijvoorbeeld leuke kleertjes of accessoires; 
  • met een letterbord zelf quotes maken. 

Tip 5: echo foto’s

Echo foto's zijn altijd heel bijzonder! Wist je dat je beter niet de originele foto's in kan plakken? Deze vervagen en verkleuren na verloop van tijd. Scan ze in of vraag aan het echo bureau of ze ook digitaal beschikbaar zijn. Dan kun je ze uitprinten op elk gewenst formaat en weet je zeker dat ze later ook nog goed te zien zijn!

Tot slot!

Het fotoalbum vult zich niet van zelf! De ervaring leert dat het bijhouden van het boek minder werk is dan telkens weken of maanden moeten bijwerken. Plan bijvoorbeeld wekelijks op een avond een uurtje in. Door dit te doen heb je motivatie om ook wekelijks na te denken wat voor foto je wilt gebruiken en zul je zien dat het vanzelf makkelijker gaat! 
Om het maken van dit mooie zwangerschapsdagboek nog leuker te maken hebben we toffe accessoires ontworpen. Zoals de stickers met 'zo groot als een aardbei' om bij je foto's te plakken.

Deze producten zijn gebruikt voor het boek in deze blog:

Bekijk alle accessoires voor dit boek!