• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Op 8 mei gaan we trouwen..

Op 8 mei gaan we trouwen.. ..Dus verstuurden we alvast onze Save the Date! De week voor kerst gingen ze eindelijk op de bus. Weken was ik al bezig met het ontwerpen van de kaart, sticker en bijpassende postzegel. Want als jullie me een beetje kennen dan weten jullie dat ik er van houd als dingen goed bij elkaar passen. In deze blog vertel ik onze over kaart en hoe ik tot dit ontwerp ben gekomen!

Dit is hem dan!

Dit onze Save the Date kaart. En ik kan alvast verklappen dat we deze stijl in al het drukwerk door zullen voeren. Zelfs op de dag zelf!

De kaart is rechthoekig, 99mm breed en 210mm hoog. En ja: daardoor past hij precies in mijn Weddingplanner. We hebben geen themakleur voor de bruiloft. Wel zullen er veel pastel tinten te vinden zijn. Daarom koos ik voor het drukwerk voor roze. Lekker vertrouwd!

Lekker chique: Goudfolie

Ik wilde al heel lang eens werken met foliedruk. En omdat ik vind dat drukwerk voor een bruiloft best een beetje chique mag zijn ging ik voor goud. Ik liet de Save the Date drukken bij Peter Print. Een bekende die meer voor ons print! Het was in een keer goed gelukt en het effect vind ik heel speciaal. Zelfs op de kleine dunne randjes om de kaart heen is het super strak gedrukt!

Omdat het openmaken al een feestje moet zijn!

Ik ontwierp ook een passende sluitsticker. Vaak zijn die rond dus ging ik voor vierkant! De sticker is best groot en daardoor valt hij goed op. Als finishing touch zijn onze initialen ook gedrukt met goudfolie, wederom door Peter Print. 

En om het helemaal af te maken..

Wist je dat je bij PostNL je eigen postzegels kunt ontwerpen? Ik maakte zelf het ontwerp en bestelde ze. Binnen 3 dagen waren ze al binnen! Je kunt kiezen voor stickers of 'likkers' zoals de kids ze noemen. Ik ging voor stickers, want iewl..

De postzegels plakten we netjes voorop en daarmee was het meteen duidelijk dat er bijzondere post op de mat viel!

Merry Christmas & Save the Date!

We combineerden de Save the Date boodschap met een kerstwens. Klein bovenin kun je deze vinden! Als extra detail voegde ik bij de stippen een paar kleine sterretjes toe. Voor een beetje meer kerstgevoel! We verstuurden 2 varianten: eentje naar de daggasten en eentje naar de avondgasten. Hier stond extra de aanvangstijd op vermeld, wel zo handig. 

Wij zijn heel trots op deze kaart. Naast de geboortekaartjes van de kids, die ik ook zelf heb ontworpen en gemaakt, was dit weer bijzonder drukwerk om te maken!

En nu aan de slag met de formele uitnodiging,

Liefs Irene