• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

In deze blog lees je alles over de handige thuisprinter: de Canon SELPHY 1300. Een musthave voor als je graag fotoalbums en invulboeken maakt!

Review: Canon Selphy 1300

Waarom een thuisprinter?
Met een bedrijf 'in de invulboeken' is het duidelijk dat ik veel met invul- en plakboeken bezig ben. De kids hebben zelf al een hele stapel en ook voor mezelf ben ik lekker aan het plakken! De afgelopen 2 jaar heb ik veel foto's laten printen bij bedrijven zoals de Hema, Kruidvat, Klikkie en anderen.

Maar ik merk stiekem dat ik toch ook veel foto's niet gebruik. Dus startte ik de zoektocht naar dé ideale thuisprinter voor foto's. 

De Canon Selphy CP1300
Inmiddels gebruik ik deze thuisprinter al ruim 3 jaar. En ook mijn vriendinnen én klanten kunnen niet meer zonder. Het concept van printen vanaf je telefoon op een groter formaat sprak me direct aan! Maar ik was, door mijn ervaringen met andere thuisprinters, vrij sceptisch. Tijdens een van onze live events kon ik de printer zelf uittesten en ik was direct verkocht. 

Mijn bevindingen
De subtiele glans geeft de foto's een luxe uitstraling. De foto's komen er zonder gek filter en niet donkerder dan het origineel uit de printer. En door de extra app te downloaden kun je met leuke lay-outs eenvoudig foto's printen die je zo hup in je boek kunt plakken! Net als bij alle andere fotoprinters geldt: hoe beter je foto, hoe beter de afdruk. Snelle, bewogen telefoonkiekjes komen niet ineens fantastisch strak de printer uit. 

Hoe werkt het?
Het installeren van de Selphy ging bij mij vrij eenvoudig. Allereerst downloadde ik in de App Store (Ik heb een iPhone maar je kunt hem ook gebruiken met andere soorten telefoons) de Canon Selphy app. Het boekje dat bij de printer geleverd wordt legt je duidelijk uit hoe je hem verbindt met je telefoon. De printer heeft een eigen Wifi signaal en die moet je koppelen met je telefoon. Handig! Zo kun je de printer overal gebruiken.

Dan open je de app en selecteer je de foto die je wilt printen. Je kunt nog kiezen voor extra dikke witte randen en hoeveel printjes je wilt maken.

Maar ik maak graag collages en verschillende formaten foto's. Dan download je de extra SELPHY app (zoek op Selphy in je app store). Met deze app maak je leuke collages. Ik kies de N-up lay-out voor 4 foto's als ik 4 losse foto's wil printen en de Shuffle Lay-out als ik een kant en klare collage wil maken. Bij deze laatste optie kun je ook minder dan 8 foto's selecteren.

Zoek op 'Canon Selphy'

Download deze apps:

De investering

De vraag die men vaak stelt is: is thuisprinter niet heel duur? Als Hema fan liet ik regelmatig mini squaresen mini stretchfoto's afdrukken. Je betaalt dan €6 of €12 euro voor 30 prints. Omgerekend is dat €0,20-€0,40 per foto.
Bij de Selphy koop je een set van 108 vellen papier en inkt. Het ligt aan wat je wil maar ik gebruik vooral lay-outs van 4-8 foto's waardoor ik per velletje meerdere foto's print. Je bestelt een doosje met 108 vellen en inkt voor €39,95. Dat is €0,36 per vel. Stel dat je er gemiddeld 3 foto's mee print is dat €0,012 per foto. Een stuk goedkoper dus dan de Hema. En je bent ook nog eens veel flexibiler in hoe je de foto's af wilt drukken. 

Niet geheel onbelangrijk: hoe zijn de foto's

Hier vind je een aantal pagina's van boeken waarin ik de foto's door mijn Selphy heb laten afdrukken. Je kunt op de foto klikken om hem groter te zien zodat je kunt inzoomen.

De moeite waard?

Ben jij enthousiast over het maken van invul- en fotoboeken, werk je aan meerdere boeken tegelijk en vind je het fijn om per pagina te bedenken welke foto's je wil gebruiken? Dan is de Selphy zeker de moeite waard! Je shopt hem eenvoudig hier bij ons in de webshop. 

Hopelijk heb je iets aan deze blog gehad! Wil je meer voorbeelden zien van de Selphy in actie of tips van anderen lezen? Word dan lid van de community op Facebook of stuur ons een mailtje!

Liefs,
Irene

Shop de Canon SELPHY