• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Chantal

Zelf een negemaandenboek maken

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik aan dit boek "in mama's buik" begon. En nu een jaar later met een baby van 3 maanden heb ik mijn eerste boek af.

Ik bestelde toen een plakboek met eigen titel.

Waarom zelf een boek maken?

Toen ik net zwanger was er nog geen echo boekje in de collectie van Studio Ins & Outs (nu wel!). En de Ik ben zwanger boek was niet zo ingedeeld als hoe ik het in mijn hoofd had. Ik wou namelijk een boek waar ik echofoto's en buik foto's in kon doen. Alle vragen en lijstjes vond ik niet zo belangrijk voor dit boek. Daarom besloot ik een blanco boek met de titel 'in mama's buik' te bestellen. Ook besteld ik een setje mijlpaal kaartjes voor je zwangerschap erbij om te gebruiken bij de buikfoto's.

Om toch een stukje over de echo's te kunnen schrijven printte ik de gratis echo download van Studio Ins & Outs uit. Deze komt bij elke echo weer terug. En omdat ik medische was heb ik ook heel veel echo's gehad. 

Aan de slag

Dit is de eerste pagina van mijn boek. En het begin van mijn zwangerschap. Hier heb ik een foto van de zwangerschap testen geplakt. De eerste test die ik gedaan had was heel licht. Ik heb de dagen erna nog een aantal tests gedaan omdat ik het niet kon geloven dat ik echt zwanger was. Op deze pagina gebruikt ik ook eerst mijlpaal kaartje. Ik haalde hier de onder en bovenkant vanaf en plakte hem op een blauw papiertje. De letters maakte ik met de letters pons bord

Spannend..

Dit is de pagina met eerste echo. O wat was dit spannend! Ik bleek 4 week zwanger te zijn. Vandaar dat mijn zwangerschapstest de eerste keer ook zo licht was. Ook op de pagina gebruikt ik een mijlpaal kaartje. Dit keer plakte ik hem gewoon op. Aangezien deze pagina al snel vol was heb ik het verder rustig gehouden. Op de andere pagina plakte ik de echo download.

Tijd voor buikfoto's!

Vanaf 10 weken zijn we buikfoto's gaan maken. Ook op deze pagina gebruikt ik een mijlpaal kaartje die ik heel heb opgeplakt. Ook gebruikt ik het stickervel voor je zwangerschap. Dit stickervel is een hele leuke toevoeging aan je zwangerschap boek. Op elke sticker staat hoe groot je kindje in die week is.

Mijlpaalkaartjes, een leuke toevoeging!

Op deze pagina heb ik het mijlpaalkaartje niet in zijn geheel opgeplakt maar de cirkel uitgesneden met de cirkelsnijder. Dat geeft weer een heel ander effect

Favoriete pagina

Dit is ook een van mijn favoriete pagina's de mint kleur van de Studio Ins & Outs producten passen echt  perfect met de echo download 

Dit is je naam:

Naast de mijlpaal kaartjes van de weken zitten er ook andere leuke kaartjes tussen zoals dit is je naam. Ook deze heb ik verwerkt in mijn boek.

Extra foto's in een envelopje

Bij 29 weken hebben we een 3d echo laten maken. Naast 2 geprinte foto's kregen we ook een usb-stick met foto's. Ik wou graag alle foto's in mijn boek verwerken. Maar om alles op te plakken vond ik te veel. Ik heb ze uitgeprint in strookjes. Voor deze strookjes heb ik een envelop gemaakt. Zodat ze allemaal in mijn boek zitten. De envelop heb ik gemaakt met het YouTube filmpje DIY-video: Maak een envelopje

Bekijk de Youtube video

Simpel en favoriet

Dit is ook een van mijn favoriete pagina's. Lekker simpel met washi tape en de mijlpaal kaartjes op verschillende manieren verwerkt.

Welkom Julian!

Op 11 mei is onze zoon Julian geboren. Hoewel ik dus net niet mijn eerste Moederdag had. Kwam de Moederdag thema set goed van pas.

Review

k ben echt super blij met het resultaat van mijn boek. Het is precies zo geworden zoals ik in mijn hoofd had. Ik heb nu alle echofoto's (dat waren er heel veel) en buik foto's kunnen verwerken in mijn boek. Uiteindelijk had ik 3 pagina's over. Deze had ik nog kunnen vullen met babyfoto’s. Maar ik heb ervoor gekozen om deze eruit te halen.  Deze lege pagina's bewaar ik voor bijvoorbeeld een uitklapbare pagina in een ander boek.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn zwangerschap boek. Mocht je nog pagina's willen zien uit het in mama's buik boek neem dan een kijkje op mijn Instagram @creativebychantal hier heb ik alle pagina's uit dit boek gedeeld!