• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Amanda

Toeval of..

Wauw, wat een vrolijke kleuren bevat de themaset van de maand augustus! Bij het zien van de preview had ik al meteen een leuk idee: een kleine terugblik op het leven van mijn regenboog zoontje die ook nog eens in augustus jarig is! Als je het over toeval hebt….

Ik heb meerdere invulboeken en koos voor het boek voor 1-4 jaar “Kijk mij eens”. Hierin vind je een voorgedrukte pagina met de titel “Ik ben 4”, op zowel de linker- als rechterpagina.

Titel wegwerken

Op de linker pagina ga ik een aantal foto’s plakken van mijn zoontje van de leeftijd 0 tot 3.5 jaar. Deze foto’s print ik met de Canon Selphy. 
Omdat ik de titel niet vind passen bij de foto’s die ik op de pagina wil plakken, ga ik de titel verbergen. Wist je dat Irene een blog heeft geschreven over het verbergen van titels op pagina’s? Super handig voor inspiratie!

Lees hier de blog

Vrolijke achtergrond maken

Voor het verbergen van de titel gebruik ik meerdere gekleurde achtergrondjes uit het themaset die ik in willekeurige strookjes snijd met de papiertrimmer en zo op de gehele pagina leg (zie foto). 
Ook achter de foto’s plak ik achtergrondjes en laat hierbij een stukje aan de zijkant, bovenkant of onderkant van het achtergrondje over, zodat ik daar met het woordpons bord een jaartal of leeftijd kan plakken. 

Ik rond de hoekjes van zowel de foto’s als de achtergrondjes af met de hoekjespons, ik vind dat mooier en komt wat “vriendelijker” over. Als ik de achtergrondjes achter de foto’s heb geplakt, ga ik met het woordponsbord de jaartallen/leeftijden ponsen. Ik doe dit op 2 manieren:

    1. Ik pons het in het achtergrondje en plak daarachter weer een gekleurd strookje
    2. Ik gebruik de geponste cijfers/letters en plak deze op het achtergrondje

Wanneer ik de geponste cijfers/letters op het achtergrondje plak, gebruik ik hiervoor een lijmpen. Let er bij het gebruik van de lijmpen wel op dat je dunne, kleine stipjes zet en niet te hard drukt! Wanneer ik deze manier toepas, plak ik ook altijd een stukje washi tape op het achtergrondje waar ik op wil plakken, om zo recht mogelijk te kunnen plakken. Altijd handig die washi tape!

Als ik de foto’s klaar heb, leg ik ze weg op de pagina en maak ik er een foto van. Daarna plak ik ze vast met de fotoplakkers en kan ik zelfs nog een leuk, toepasselijk quote-kaartje plaatsen op de pagina. Om de pagina vervolgens helemaal af te maken, plak ik er nog wat leuke stickers op. 
Ik ben tevreden over deze pagina!

Tekst wegplakken

Op de rechter pagina kies ik er juist voor om de titel niet te verbergen, want de titel past wel bij de foto die ik hierop wil plakken, maar om wel over de tekst te plakken. Op deze pagina ga ik eerst aan de slag met de washi tape. Het voordeel van washi tape is, dat wanneer je hem niet al te hard aandrukt op de pagina, je hem makkelijk weer kunt verwijderen. Ik vind de gele washi tape met de tekst “Love” erg goed matchen bij de washi tape van het themaset en ook deze gebruik ik onder de titel. 

Ik gebruik weer meerdere achtergrondjes van het themaset die ik in verschillende lengtes snijd en vervolgens afrond met de hoekjespons. De achtergrondjes leg ik weg zoals ik in gedachten had en vervolgens plaats ik de foto. Wanneer ik weer tevreden ben, maak ik een foto en plak ik alles vast. 

Ook op deze pagina plak ik een quote kaartje. Ik vind de pagina nog wat leeg en besluit om hem nog wat op te vrolijken met stickers en figuurtjes. Deze maak ik met de hartjespons en hiervoor gebruik ik de 2 kleuren die het meest voorkomen op de pagina. Ik plak de hartjes wat over elkaar, wat zorgt voor een super leuk effect. Ook deze pagina is klaar en ik ben weer tevreden!

Mijn review

Ik keek heel erg uit naar de themaset Regenbogen, omdat ik al ideeën voor een pagina had bedacht! De kleuren zijn echt heel erg gaaf, vooral de fuchsia kleur vind ik prachtig! Ook al heb ik een zoon, gecombineerd met de andere kleuren uit het themaset past dit ook prima bij een jongen!
De stickers en quote kaartjes die bij dit themaset horen zijn leuk! De teksten zijn mooi en de regenbogen komen bijna overal in terug!
Als je het mij vraagt is dit echt een fantastisch themaset, waar je  helemaal mee los kunt gaan!