• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Lisa

4 manieren om met de themaset Tuinpret aan de slag te gaan

De eerste zwemfoto’s van ons zoontje lagen al enige tijd te wachten op de nieuwe themaset “Tuinpret”. Na het zien van de preview op de site wist ik al gelijk dat ik deze themaset hiervoor wilde gaan gebruiken. Hoe leuk is het dan ook wanneer je eerder met de themaset aan de slag mag! 

Riding the waves

Toen de set binnen kwam was ik gelijk enthousiast, wat een leuke kleuren! Een van de dingen die er voor mij gelijk uit sprong was de golfjes achtergrond. Deze wilde ik zeker weten toepassen op de pagina, nu alleen nog de vraag hoe? De foto’s waren namelijk al besteld met een bepaalde layout in gedachten, maar ik wilde toch graag de vorm van de golfjes beter tot hun recht laten komen.
De oplossing: de initiële layout ging het raam uit en de kleine foto’s heb ik in het “water” verwerkt. Sluit leuk aan bij het thema en geeft gelijk wat extra diepte aan de pagina 

De golven zijn verlengd door deze op elkaar te plakken. Je ziet een naad lopen, maar dit is makkelijk weg te werken met een fotootje en de woorden geponst met het Woord Pons Bord. De letters zijn dichter bij elkaar gezet met behulp van de handige uitleg video van Irene op Youtube.

Rollen maar

Voor de eerste keer zwemmen heb ik een van de “ik kan rollen" pagina’s gebruikt uit het invulboek voor baby's Mijn Eerste Jaar boek. Om het toch een geheel te maken heb ik de kleuren ook gebruikt voor de pagina ernaast. Ondanks dat de foto’s weinig met het thema tuinpret overeenkomen, zijn de kleuren goed te gebruiken en een leuke aanvulling voor vrolijke pagina’s in je SIO boek. 

Let’s go to the beach

Naast de golfjes achtergrond, zit er in de themaset ook een speelse achtergrond met verschillende zomer en strand elementen.Een leuke achtergrond om te gebruiken voor de strand foto’s in het Papa&ik invulboek. Met een beetje hulp van het Woord Pons Bord kon ik ook nog eens makkelijk de oorspronkelijke titel wegwerken.   

Wil je weten hoe je het Woord Pons Bord op 2 manieren (breed en smal) kan gebruiken? Bekijk dan de video die Irene hierover maakte. 

Bekijk de video op YouTube

Eindeloos combineren

De kleuren van de themaset zijn makkelijk te combineren met andere kleuren en zo ook met de themaset van juni 2020. Het roze en oranje uit deze set sluiten mooi aan en geven een lekker zomers gevoel. Bijkomend voordeel is dat het oranje ook nog eens goed matcht met de kleuren in de foto ;)

Review:

Ik ben super blij met deze set en vind het blauw en paars een hele mooie toevoeging aan de andere kleuren van SIO. Voor mij zal het dan ook niet bij een themaset blijven, maar zal ik de paperpack zeker nog bijbestellen om de kleuren vaker in het boek te kunnen gebruiken. Ik ben dan ook benieuwd welke mooie kleurcombinaties jullie nog zullen maken.