• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Aan de slag met het maken van een foto collage

In dit blogbericht licht ik een aantal handige apps toe die je op je telefoon gemakkelijk kunt gebruiken. Ook zie je hoe ik de collages gebruik in mij boeken!

WAT IS EEN FOTOCOLLAGE?
Een fotocollage is een verzameling van een aantal foto’s, vaak met een randje ertussen.

WAAROM MAAK JE EEN FOTOCOLLAGE?
Als je foto’s af laat drukken kun je met collages hele leuke effecten maken. En soms zijn ze ook erg handig omdat je maar een paar foto’s af kunt laten drukken en je niet kan kiezen, of gewoon veel leuke foto’s hebt! Misschien ben je onwijs creatief met digitale middelen maar is werken met papier minder jouw ding. Dan kunnen collages dé uitkomst zijn om toch hele toffe pagina’s in je invulboek te maken.

Hieronder lees je meer over een aantal apps die ik heb uitgetest!

App: Layout

Waar te downloaden: App Store, Google Play Store
Maker: Instagram

Met de Layout app van Instagram maak je vierkante collages. De app werkt eenvoudig en maakt de collage op basis van het aantal foto’s. Want ik zelf erg prettig vind! Je selecteert in 1x alle foto’s die je in de collage wil en kiest vervolgens een leuke layout. Je kunt de dikte van de kaders zelf aan passen en de kwaliteit na het opslaan is prima!

Met deze app maakte ik deze foto's en pagina's

Foto 1: Een digitaal bestand gemaakt met Layout
Foto 2: Als ik niet kan kiezen dan maak ik wel eens collages!
Foto 3: De losse foto’s rechts heb ik uit een collage geknipt.
Foto 4: Soms knip ik ze los maar soms vind ik een collage ook leuk om in z’n geheel in te plakken!

App: Frames

Waar te downloaden: App Store
Maker: Pixel Force
Kosten: gratis, uitbreiding kost 7,99

Ik heb de betaalde versie van deze app en ben erg tevreden! Ik vind vooral de mogelijkheden rondom speciale vormen erg leuk en heb hier in december mee geëxperimenteerd. Wat ik vervelend vind is dat ik de foto’s 1 voor 1 moet selecteren. De mogelijkheden zijn dan wel weer erg uitgebreid! Zo kun je zelf de achtergrond kleur kiezen, zijn er veel leuke stickers en prints om je collages mee op te vrolijken.

Met deze app maakte ik deze foto's en pagina's

Het boompje heb ik losgeknipt en daarachter heb ik achtergrondjes geplakt.

De collage van de Sinterklaas foto’s heb ik gewoon zo ingeplakt!

App: Canva

Waar te downloaden: App Store, Google Play Store
Maker: Canva
Kosten: gratis

Canva ken je wellicht al. Deze app is populair onder Instagrammers! Wat je misschien nog niet wist is dat je ook fotocollages kunt maken met deze app. Ik vind de mogelijkheden en templates erg mooi maar de app zelf erg gevoelig. Je moet niet al te dikke vingers hebben en ik raad aan om je projectjes regelmatig op te slaan! Ook kon ik in deze app zonder al te veel nabewerking, foto’s maken voor de 10×15 foto’s die ik maandelijks bestelde bij Klikkie.

Met deze app maakte ik deze foto's en pagina's

Het voordeel van een collage met tekst is dat, als je bijvoorbeeld niet zo’n netjes handschrift hebt, wel leuke teksten bij je foto’s kunt plaatsen!

That's it!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog! Werk jij zelf graag met een andere app? Let me know! Dan kunnen we hem uitbreiden.

Wil je meer tips en ervaringen lezen? Word dan lid van de Facebook community op Facebook. Hier kun je ook jouw ideeën voor blogs droppen of meewerken aan een review of gastblog.

Liefs,
Irene