• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Waar print je de mooiste foto's?

Hi lieve lezers,

The blog you’ve all been waiting for! Ik heb namelijk onderzoek gedaan naar de kwaliteit en kwaliteit/prijs verhouding van een aantal grote leveranciers van geprinte foto’s. Ik heb hiervoor steeds 12 dezelfde foto’s gebruikt. Gemaakt met mijn telefoon, met de spiegelreflex camera, bewerkt en onbewerkt. Elke foto is bij elk bedrijf op verschillende manieren afgedrukt. Foto’s maken van foto’s is altijd een uitdaging. Daarom probeer ik alles zo goed mogelijk te omschrijven! Je kunt op een foto klikken om hem groter te zien.

Hieronder vind je mijn bevindingen en foto’s!

Hema

Ik bestel al jaren mijn geprinte foto’s bij de Hema. Via de app of via de laptop! Ik ben daardoor al vrij bedreven in de manier waarop de site werkt. Ik vind de website en de app handig werken. Ook vind ik het leuk dat je bij de squares kan kiezen tussen geen kader, een wit, zwart of grijs kader. Er is enorm veel keuze in de soorten foto’s.

https://foto.hema.nl

Bij de Hema heb ik de volgende producten besteld:
Afdruk 10 x 10 cm – prijs €2,40 voor 12 stuks
Foto prints Mini squares – prijs €6,- voor 30 stuks (ik heb er 12 besteld)
Foto prints Squares – prijs 7,50
12 stickers – prijs €5,-

Dit vind ik van de kwaliteit:
De kwaliteit van de afdrukken is erg afhankelijk van de kwaliteit van de foto’s. Een mooie, scherpe foto wordt ook erg netjes afgedrukt. Gewone kiekjes met slechte belichting vele malen minder! Logisch natuurlijk. Ik vind het fijn dat de mini squares lekker stevig zijn. Wel zie je dat de kleuren een stuk minder helder zijn dan bij de andere afdrukken.

De foto van Guus, het bruine hondje, is een foto gemaakt met de spiegelreflex camera. De foto is enorm scherp en van hoge kwaliteit. De afdrukken zijn mooi helder. De mini square is echter een stuk lichter. De foto van mij met Lola in de sneeuw is een typisch iPhone-kiekje. Met tegenlicht en groot verschil tussen donkere en lichte kleuren. De foto is mooi afgedrukt en vergelijkbaar met het digitale bestand. De zwart wit foto van Lucas heeft op de drie formaten veel kleurverschil. De mini square is vrij vlak en de polaroid niet zo scherp.

De stickers op de laatste foto had ik nog nooit besteld. Ik was benieuwd naar hoe de kwaliteit was en het gemak. Scheelt toch weer lijm! Ze zijn heel leuk om erbij te hebben maar nog kleiner dan de mini squares. Ik weet niet of ik ze vaker ga bestellen.

Verwerkingskosten: €1,50
Levertijd: ca. 3 werkdagen
Besteld op: 9 januari
Waren binnen op: 13 januari

Kruidvat

Ook bestelde ik de foto’s bij de Kruidvat. Die zit bij ons in het dorp naast de Hema en ik koos ervoor om ze op te halen in plaats van te laten bezorgen. Ik vond het gek dat ik niet meerdere fotoproducten kon bestellen. Ik moest twee keer een bestelling plaatsen en heb dus 2x de verwerkingskosten betaald. Ook begreep ik eerst niet hoe ik vierkante foto’s kon bestellen. Bij de Kruidvat moet je zorgen dat deze al vierkant worden geupload.

https://www.kruidvat.nl/fotoservice

Bij de Kruidvat heb ik de volgende producten besteld:
Fotoset mini – prijs €10,68 voor 12 stuks
10-serie – prijs €1,92

Dit vind ik van de kwaliteit:
Ik haalde vol verwachting de foto’s uit de envelopjes. Want ik wist nog steeds niet precies wat ik nou had besteld. De mini sets zijn 12 kleine foto’s aan elkaar. Een beetje zoals je schoolfoto’s ontvangt. Niet heel handig voor een invulboek, wel voor opa en oma ;). De andere foto’s waren wel zoals ik hoopte. Het formaat wordt dus aangepast aan het formaat van het digitale bestand. De kwaliteit vind ik best goed!

Verwerkingskosten: €1,25
Levertijd: ca. 3 werkdagen
Besteld op: 9 januari
Waren binnen op: 13 januari en 15 januari

Profonet

Profonet kreeg ik als tip van een bevriende fotografe. Ik heb hier ooit eerder foto’s besteld en de kwaliteit was toen echt super! Ik was dus ook erg benieuwd naar deze foto’s. Wat ik jammer vond was dat ik de polaroid-stijl foto’s per foto moest uploaden. Gelukkig waren het er ‘maar’ 12 ;). Wat ik handig vond was dat de foto’s automatisch werden gedraaid en gecentreerd. Daar hoefde ik dus niet naar om te kijken! Voor de zekerheid heb ik ze natuurlijk wel even gecontroleerd. Jammergenoeg was er niet heel veel keus in de soorten foto’s.
Volgens de site is er een levertijd van een werkdag! Ik heb de foto’s ’s avonds besteld dus ik ben benieuwd wanneer ze binnen zijn.

https://www.profotonet.nl

Bij Profonet heb ik de volgende producten besteld:
Polaroidstyle afdrukken (8,6×10,2) (Papiersoort: Fuji Glossy (glans) – prijs €5,88 voor 12 stuks
Kleur fotoafdrukken (10×15 t/m 11×15) (Papiersoort: Fuji Lustre (mat) met en zonder wit kader – prijs €7,92

Dit vind ik van de kwaliteit:
Zoals ik van deze partij gewend ben zijn de foto’s van mooie kwaliteit! Ik had echter een groter verschil verwacht. De kwaliteit van Webprint is vergelijkbaar. De kleur fotoafdrukken worden niet schoongesneden op het formaat van je foto. Dit moet je dus nog even zelf doen. De foto’s met glans hebben ook echt een mooie glas. Ik gebruik liever matte foto’s (zijn ook makkelijker te fotograferen zoals je ziet).

Verwerkingskosten: €0,99
Verzendkosten: €2,49
Levertijd: 1 werkdag
Besteld op: 9 januari
Waren binnen op: 11 januari

Webprint

In de Facebookgroep ‘Invulboeken Inspratie’ werd vol lof gesproken over de foto’s van Webprint. Dus ook hier heb ik de 12 foto’s op verschillende manieren laten afdrukken. Ik vond het handig dat ik de foto’s eventueel nog een filter kon geven en deze site gaf als enige aan dat er een foto was met een te lage resolutie. Je kon helaas maar kiezen uit enkel witte kaders.

https://www.webprint.nl

Bij Webprint heb ik de volgende producten besteld:
Foto’s formaat 11 cm – prijs €1,56 voor 12 stuks
Retro foto’s 8,6 x 10,2 cm – prijs €3,-
Vierkante foto’s 11 x 11 cm – prijs €1,68
Witte kaders bij de 11 x 11 cm – prijs €0,24

Dit vind ik van de kwaliteit:
Ik was blij verrast over de kwaliteit! De prijzen vallen namelijk erg mee en je kunt uit veel soorten foto’s kiezen. Ook waren de foto’s super snel in huis. Zeker een aanrader dus!

Verwerkingskosten: €0,99
Verzendkosten: €2,95
Levertijd: In de mail stond dat mijn bestelling op 11 januari werd verzonden en ik hem op 15 januari zou ontvangen
Besteld op: 9 januari
Waren binnen op: 11 januari

Mijn bevindingen

Conclusie:

En dan hier mijn bevindingen in het kort:
Goedkoopste foto’s: Webprint
Beste kwaliteit gewone foto’s: Profotonet en Webprint
Beste kwaliteit polaroid foto’s: Hema

Ik heb ook een aantal foto’s naast elkaar gelegd. De volgorde is altijd:
Hema          Profotonet
Webprint     Kruidvat

De keuze is reuze! Bedenkt goed wat je wil. Perfecte kwaliteit of leuke formaten. Zelf vind ik het leuk om in de invulboeken af te wisselen met verschillende soorten foto’s. Ik combineer ze graag met tapes en stickers omdat ik houd van kleur! Maar je kunt ook voor stylish zwart/wit gaan. Dat is de gedachte achter deze collectie invulboeken! Wat je prettig vind om te bestellen is ook heel persoonlijk. In een nieuwe blog ga ik je helpen met het uitzoeken en selecteren van de foto’s.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en of er nog leveranciers zijn waar jij goede ervaringen mee hebt en die ik kan testen zodat ik deze blog kan aanvullen!

Vragen n.a.v. deze blog? Mail me via info@studioinsenouts.nl of stuur een Whatsapp naar (nul)6-12400514

Liefs,
Irene