• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Door: Lisa

Aan de slag met de cirkelsnijder

Voor deze blog ging ik aan de slag met de cirkelsnijder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit in het begin wel een beetje spannend vond, aangezien ik het gebruik van de cirkelsnijder nog niet helemaal onder de knie had. Ik ben dan ook begonnen met het kijken van het handige filmpje op youtube van Irene.

Bekijk de video

Eerst even oefenen

Voor ik met de achtergronden en foto’s aan de slag ging, ben ik eerst gaan oefenen op ander papier. Dit ging redelijk, maar nog niet helemaal zoals ik zou willen. De cirkelsnijder leek soms vast te lopen waardoor de rondjes niet mooi rond waren, maar eerder ovaal. De oplossing bleek uiteindelijk simpel. Aangezien onze steigerhouten tafel niet helemaal vlak is bleek het plaatsen van een broodplank onder de snijmat de perfecte oplossing. 

Aan de slag met cirkels

Onlangs heb ik het Mooiste Momenten boek aangeschaft om naast het eerste jaar boek, ook een boek voor onszelf bij te houden. Mooie kans dus om wat achterstand in te halen, door in dit boek te gaan beginnen. De foto’s heb ik geprint met de canon selphy. 

Ik ben begonnen met het uitsnijden van de foto’s, met de grootste als eerste. Door de foto goed vast te plakken met washi tape schuift deze niet. Zelf maak ik altijd eerst een proef “rondje” voordat ik het mesje uitdraai om zeker te zijn dat ik met de cirkelsnijder niet buiten de foto ga. Ook neem ik iets meer speling door de cirkelsnijder wat kleiner te zetten dan het daadwerkelijke foto formaat. 

Voor de kleinere foto’s kon ik toevallig gebruik maken van een grote cirkelpons. Door deze op zijn kop te houden kan je goed zien of de foto juist in de pons past. Toevallig had ik nog een extra geboortekaartje liggen welke ik kon gebruiken voor de icoontjes van zijn lengte, gewicht en tijdstip. Deze zouden natuurlijk ook geprint kunnen worden. Je kunt ze ook snijden met de cirkelsnijder. De kleinste maat is 2,5 centimeter.

Ik heb er voor gekozen om de achtergrondjes allemaal in dezelfde kleur te houden. Ik wilde graag een rand van 4mm hebben. Hiervoor heb ik de cirkelsnijder 8mm groter gezet dan de uitsnede van de foto die er op komt. Om te zorgen dat de foto’s mooi in het midden komen teken ik 4mm af van de rond op 2 punten voor ik de cirkels vast plak. 

Met alleen de cirkels op de pagina vond ik het nog wat teveel wit. Daarom heb ik ervoor gekozen de letters van het Woord Pons Bord los te gebruiken en deze langs de cirkels te leggen. Ook heb ik de hartjes pons gebruikt om twee verschillende kleuren hartjes over elkaar te plakken. 

Een open cirkel

De eerste pagina was af, maar ik wilde graag dezelfde kleuren en stijl gebruiken op de pagina ernaast. Na wat browsen op Pinterest voor inspiratie, leek het mij een leuke uitdaging om voor een open cirkel te gaan. Wel dezelfde vorm op beide pagina’s, maar toch net wat anders gebruikt. 

Ik heb eerste de buitenste cirkel gemaakt op 14,5 cm. De cirkel durfde ik nog niet te dun te maken dus koos ik voor 5mm dikte. Om dit voor elkaar te krijgen moest er in het midden van de grote cirkel een cirkel van 13,5 cm uitgesneden worden. 

Met een liniaal heb ik het midden bepaald van de cirkel met twee streepjes die haaks op elkaar staan in de vorm van een kruisje. De buitenste cirkel plak je vervolgens goed vast met washi tape. In het midden van de cirkelsnijder staat een kruisje, welke ik precies op het getekende kruisje plaatste. Op deze manier kun je precies de binnenste cirkel uitsnijden. 

De overgebleven cirkel gebruikte ik om nog een kleinere variant te maken van 8cm als buitenrand en 7cm aan de binnenkant. Om het blauw terug te laten komen heb ik nog een cirkel van 11,5 cm uit een blauwe achtergrond gesneden. Voor een nog speelser effect plaatste ik nog een rechthoek achter de foto. 

Finishing touches

Na het leggen zag het er nog wat leeg uit, maar wat washi tape en geponste hartjes maakte pagina gelijk een stuk levendiger. 

Tip!

De open cirkel is ook erg leuk om te combineren op een pagina samen met de drie formaten bloemetjes pons uit de goodie box, voor een leuke zomerse pagina!