Navigatie

Het geboortekaartje van Noor

Begin september benaderde Gjerryt mij met de vraag of ik het geboortekaartje voor hun dochtertje, dat verwacht werd in november, wilde maken. Het was de eerste keer dat een papa-to-be mij benaderde! Maar Gjerryt en Stephanie, ook beiden actief in het communicatievak, hebben de taken goed verdeeld. En papa mocht zich bezighouden met het kaartje.

De wensen waren duidelijk: een vierluik kaartje met de kleuren oudroze en mint in de stijl van het kamertje en als het even kon wat handlettering toepassen. Ik kreeg een paar foto’s toegestuurd van het kamertje en de kleurcodes van de verf die ze hadden gebruikt. Super enthousiast ging ik aan de slag met een moodboard.

Het kamertje bevatte meubeltjes in jaren ’50 stijl. Mijn hoofd sloeg meteen op hol en ik zag van die leuke retro reclame borden en diners voor me. Gelukkig waren Gjerryt en Stephanie enthousiast over het moodboard dus kon ik aan de slag met het kaartje.

Ik begon met het handletteren van de naam. Dat is altijd best spannend voor de ouders. Want ineens weet iemand anders ook de  naam! Gelukkig kent mijn vak beroepsgeheim ;) maar ik kan me goed voorstellen dat dit best even slikken is.

En daar was dan de naam: Noor! Helemaal te gek en past goed bij de namen van grote zus Britt en grote broer Max.

Ik gebruikte mijn aquarel stijl voor de achtergrond van het kaartje. De voorkant moest lekker knallen en opvallen. Het gedichtje liet even op zich wachten en ik was erg benieuwd waar de ouders voor hadden gekozen. Maar wauw wauw wauw! Ook dit was weer super origineel. De songtekst van Stevie Wonder’s ‘Isn’t she lovely’. Eigenlijk had ik nog nooit goed naar de tekst geluisterd. Wat een prachtige tekst!

Isn't she lovely
Isn't she wonderful
Isn't she precious
Less than one minute old
I never thought through love we'd be
Making one as lovely as she
But isn't she lovely made from love

Zijn jullie al benieuwd naar hoe het kaartje is geworden? Zelf ben ik fan! De kleuren, de tekst, de wensen van de ouders en mijn eigen stijl.. Had ik al een keer wauw getypt? Gjerryt en Stephanie kozen voor een zalm kleurige enveloppe. Helemaal passend!

Het prachtige gedichtje:

En de achterkant van het kaartje:

Op maandag 31 oktober is Noor geboren middels een keizersnede. Alles is goed verlopen en Noor en mama Stephanie mochten 2 dagen later al naar huis. Het kersverse gezin geniet met volle teugen van hun prachtige meid.

Ouders krijgen altijd een gratis geboorteposter op A3 in stijl van het kaartje toegestuurd. Leuk om in de babykamer op te hangen en om te bewaren als aandenken voor later.

Van Gjerryt kreeg ik het volgende appje toegestuurd:

,,Prachtig, uniek ontwerp en alle zorg, service en aandacht van Irene: we zijn superblij met onze geboortekaartjes!’’Het was een eer om het geboortekaartje van Noor te mogen maken. En ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Ben je ook op zoek naar een uniek geboortekaartje? Schroom dan niet om me een mailtje of Whatsappje te sturen! Ik ga graag voor je aan de slag. De komende weken worden er twee jongetjes geboren waarvoor ik het kaartje heb mogen ontwerpen. So stay tuned!

Liefs,
Irene


 

© 2016 - 2017 Studio Ins & Outs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel