Navigatie

Het geboortekaartje van Lucas

Wauw, een zoon! Dacht ik toen ik met mijn blote buik op de bank bij de verloskundige lag en zij ons vertelde dat er een klein jongetje rondzwom in mijn buik. Blauw, blauw blauw! Onze oudste is een meisje en ons huis was inmiddels helemaal roze gekleurd. Ik denk dat ik het weekend na de echo al achter mijn iMac kroop om te beginnen aan het geboortekaartje. De naam hadden we immers al bedacht.

In mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik digitale aquarel tegen en hele fijne zwierige lettertypes. Ik viel toen als een blok voor deze stijl. Nog vrij nieuw in de wereld van digitale aquarel en handletterting besloot ik voor Lucas gebruik te maken van standaard afbeeldingen via Stockphoto en standaard lettertypes die voor iedereen beschikbaar zijn. Geen idee dat ik het een paar maanden later zelf zou kunnen!

Ik wilde iets anders dan anders. En eerlijk, ik voelde best een druk op mijn schouders! Want als mensen weten dat je kunt ontwerpen kun je niet met zomaar een kaartje aankomen. En natuurlijk vind ik het ook erg leuk om te doen!

Dus koos ik voor een afwijkend formaat. Namelijk zo groot als je pinpas! Omdat we ook op dit kaartje graag foto's van de dikkebuikenshoot wilde plaatsen had ik veel ruimte nodig. Dus werd het kaartje een vijfluik. Vijf omdat de naam van Lucas bestaat uit 5 letters en ik die dus mooi op de achterkant kon plaatsen. Het gedichtje schreef ik zelf, gebaseerd op gedichtjes van het internet en het feit dat Isabel echt vaak vroeg wanneer haar 'babybloeltje' nou uit de buik kwam.

De foto's zijn gemaakt door Gerjanne Immeker van GERJANNE.NL. Een aanrader voor jonge ouders die hun zwangerschap, bevalling of newborn-baby willen laten vastleggen. Gerjanne heeft alledrie voor ons gedaan en ik heb daar geen moment spijt van gehad!

Lucas koos zijn verjaardag: 4-4-16! Maar liefst 9 dagen na de uitgerekende datum was hij er dan eindelijk. En wat waren we blij!

Dit is het kaartje! We verzonden het in kleine kraft papieren envelopjes. Een klein pakketje met een grote boodschap!

Het gedichtje:

De achterkant:


 

© 2016 - 2017 Studio Ins & Outs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel