Navigatie

Het geboortekaartje van Noud

In september stuurt Hillie mij een mailtje. Ze is op zoek naar iemand die het geboortekaartje voor hun tweede zoontje kan maken en haar oog is gevallen op een ontwerp wat ik op mijn oude site heb staan. Het is een kaartje in groen tinten. Opgemaakt in aquarel. Maar Hillie heeft ook haar eigen wensen. Dus ga ik aan de slag met het kaartje op maat!

Wensen

De wensen zijn een vierkant kaartje, in oud groen en het moet een echt schilderijtje worden. De kleur heb ik vrij snel te pakken dus kan ik me focussen op het handletteren van de naam. Ik probeer wat uit met verschillende soorten pennen en stiften. Maar kom toch uit bij de kroontjespen. Na een paar keer oefenen staat de naam goed op het kaartje: Noud!

Een schilderijtje

Omdat het kaartje een echt schilderijtje moet worden begint mijn zoektocht naar het perfecte papier voor dit geboortekaartje. Want een schilderijtje vraagt om net iets meer dan glad gestreken papier. ‘Mijn’ drukker kan ons niet helpen. Dus wijk ik uit naar een andere drukker waarvan ik zeker weet dat ze kwaliteit leveren. De eerste proefdruk is een feit. Dit papier was mooi maar naar mijn smaak te dun. En dat zijn Hillie en Gudo met me eens! Maar we weten wel dat de kleuren en de stijl heel mooi uitkomt op dit papier. Drie keer is scheepsrecht en de derde drukker kan maken wat wij voor ogen hebben.

Maatwerk

Dit vind ik een van de leukste dingen aan dit deel van mijn werk. Het samen zoeken naar de beste kwaliteit om tot het mooiste eindresultaat te komen. En zo heb ik veel contact met de aanstaande ouders. Want zij hebben iets in hun hoofd en het is aan mij om dit op papier te krijgen. Het geeft ontzettend veel voldoening als dit lukt!

Op 5 december is Noud geboren. Een paar dagen na de uitgerekende datum. We kunnen snel schakelen en de kaartjes zijn al een paar dagen later bij Hillie en Gudo thuis. Inmiddels is ook de geboorteposter die alle ouders krijgen in stijl van het kaartje aangekomen en mag ik de blog delen.

En dan nu, de foto’s!

 

De binnenkant:

De geboorteposter:

De specs:
Vierkant kaartje van 135mm x 135mm gedrukt op Verge Texture 300 grams papier in de kleuren oud groen.

Ben je ook op zoek naar een echt speciaal kaartje om de geboorte van jullie baby aan te kondigen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen via de site of te mailen naar info@studioinsenouts.nl. Ik ga graag voor jullie aan de slag!

Liefs,

Irene

Lees ook over de geboortekaartjes van Noor, Lucas en Mats!

 

 

 

 

© 2016 - 2017 Studio Ins & Outs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel