Navigatie

Het geboortekaartje van Mats

Het is half augustus. De Studio bestaat nog maar net en op mijn site staan een paar ontwerpen. En dan ineens dit mailtje in mijn inbox:

Dag Irene,

Wij zijn al een poosje opzoek naar het perfecte geboortekaartje voor onze aanstaande zoon, die we eind november verwachten.

Ik zoek me suf op instagram onder #geboortekaartjes en telkens kom ik bij dezelfde kaartjes uit. Het is zelfs zo erg dat ik de kaartjes al herken, ik zie direct van welke ontwerper ze komen. Alleen vind ik het allemaal een beetje eenheidsworst...

Wij willen graag iets unieks en bijzonders!

Vandaag kwam ik ineens jouw studio tegen en was direct verliefd op geboorteposter "ster".

Wauw! De vormgeving, kleurstelling en lettertype spreekt ons enorm aan, uniek en iets wat ik nog niet eerder heb gezien...

Kortom, dit zou onze perfecte geboortekaartje kunnen zijn!

Ik zag het alleen niet tussen de geboortekaartjes staan, is het mogelijk om de poster te vertalen naar een geboortekaartje?

Groetjes Yvette

Wauw! Wat een mooi compliment en natuurlijk ga ik graag voor Yvette aan de slag! We hebben veel leuk mailcontact en ik begin met het ontwerpen van het kaartje. Weer zo’n leuke, korte en krachtige naam: Mats!

Alle namen handletter ik zodat elk kaartje uniek is. De M is mijn favoriete letter want je kunt hem op allerlei manieren schrijven. Ik kom uit bij een brushpen voor deze naam. En voor Yvette en Roland is het ineens heel echt als zij in hun mail het kaartje met de door hun gekozen naam ontvangen.

Over de kleuren zijn ze nog niet helemaal uit. Roland houdt er van de groene kleur en Yvette ziet graag blauw terugkomen. Uiteindelijk maak ik 3 varianten. En dankzij mijn fijne drukker kan ik ze alle drie naar ze opsturen om in het echt te zien. Het kaartje met de grote blauwe ster en kleine groene ster wint! Een goede keus als je het mij vraagt.

Eind november is Yvette uitgerekend. De week daarvoor zet ik het kaartje al helemaal klaar zodat ik het snel kan aanpassen. Maar de 30e is er nog geen Mats en ook de week erop hoor ik niks. Op maandag 12 december, bijna 2 weken na de uitgerekende datum, zit ik met mijn gezinnetje aan tafel wanneer ik het verlossende appje krijg: Mats is er! Alles is goed gegaan en ik kan aan de slag met de laatste dingetjes aanpassen op het kaartje. ’s Avonds appen we over de proef en de volgende dag wordt het kaartje gedrukt en verzonden! Ik streef er naar om het kaartje binnen een dag of 2 naar de ouders te sturen. Ligt natuurlijk een beetje aan de dag en het tijdstip waarop het kindje is geboren. Maar ik doe altijd mijn best om het zo snel mogelijk op de post te doen! Ik controleer het drukwerk altijd zelf. Want alleen de beste kwaliteit is goed genoeg.

Jullie konden het kaartje al even zien bij de proefdrukjes maar hier is het officiële geboortekaartje van Mats. En ook Yvette en Roland kregen natuurlijk een geboorteposter op A3 formaat voor in de babykamer.

 

En de geboorteposter:

De kaartjes worden verzonden in door mij verzorgde kraft enveloppen. Yvette heeft deze nog helemaal gepimpt! En ik mag deze foto delen:

De specs:
Ongevouwen kaartje van 210mm x 99mm gedrukt op 300 grams papier in de kleuren blauw en mint.  

Ben je ook op zoek naar een echt speciaal kaartje om de geboorte van jullie baby aan te kondigen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen via de site of te mailen naar info@studioinsenouts.nl. Ik ga graag voor jullie aan de slag!

Lees ook over de geboortekaartjes van Noor, Lucas en Noud!

Liefs,

Irene

© 2016 - 2017 Studio Ins & Outs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel