• Voor 15u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzonden vanaf €75
  • Altijd een gratis cadeautje meegestuurd

Ik geef je mijn beste tips

Wat een klus!

Een boek kopen is de eerste stap. Maar de volgende stap is er eentje waar ik veel van jullie over hoor: het uitzoeken van al die foto’s! In deze blog deel ik mijn tips met jullie. De tips zorgen er niet voor dat het van een flinke klus een peulenschilletje wordt ;). Als je het al een poos niet hebt bijgehouden is het gewoon een flinke klus. Maar hopelijk geeft het je extra motivatie om ermee te beginnen!

Heb je extra motivatie nodig? Wordt dan lid van de Invulboeken Inspiratie groep op Facebook. Hier zijn meer dames lid die momenteel bezig zijn met het uitzoeken van de foto’s en al zijn begonnen met het inplakken! 

Word lid van de Facebook groep

Wis alle mislukte foto’s

Hoeveel foto’s maak jij voordat die ene leuke is gelukt? Juist. Maar ondertussen blijven alle ‘mislukte’ foto’s op je telefoon staan. En dat maakt het uitzoeken een stuk lastiger! Dus leer jezelf aan om na een mini shoot of gewoon ’s avonds op de bank eventjes door je foto galerij te scrollen en de foto’s waarvan je dan al weet er nooit wat mee te gaan doen te wissen.

Bewaar de mooiste foto’s in een mapje

Als vervolg op de eerste tip is het handig om de mooiste foto’s in een apart mapje te bewaren. Maak een mapje aan op je telefoon, of computer als je ook fotografeert met een andere camera, en verplaats de mooiste foto’s naar dat mapje.

Stel haalbare doelen – 1 maand per keer

Maar je hebt waarschijnlijk al veel foto’s op je telefoon, SD kaartje of computer staan. En hikt er tegenaan om er aan te beginnen op juist die foto’s uit te zoeken! Mijn tip is om de lat niet meteen te hoog te leggen. Begin eens mij de eerste maand van je project. Dus bijvoorbeeld de eerste maand van je kindje en zoek die foto’s uit. Wis de mislukte foto’s en sleep de mooiste foto’s naar een mapje. Doe bijvoorbeeld 1 maand per avond. Je zult zien dat dit niet alleen heerlijk is om te doen, al die herinneringen die weer naar boven komen, maar dat je dan ook in een mum van tijd een maand hebt uitgezocht.

Gebruik een invulboek als leidraad

Weet je niet welke foto’s leuk zijn om af te drukken? Leg je invulboek(en) ernaast en gebruik de titels en onderwerpen als leidraad. Hierdoor kun je gerichter zoeken en weet je meteen zeker dat je vulling hebt voor de pagina’s van je boek(en).

Check je social media

Op social media plaats je (meestal) de mooiste, leukste en grappigste foto’s. Gebruik je Facebook- en Instagram tijdlijnen voor het uitzoeken van de mooiste foto’s voor je invulboek. Ik herken bijvoorbeeld heel vaak mijlpalen op social media. Omdat ik graag pronk met wat mijn kids allemaal kunnen en dit dus graag deel. Maar doordat er altijd een datum bijstaat weet je meteen wanneer de mijlpaal was gehaald! Als je een foto hebt bewerkt dan slaat je telefoon deze vaak apart op in een mapje op je telefoon. Check deze dus om te zien of daar je mooiste foto’s niet al kant-en-klaar bewerkt staan!

Dit waren mijn tips! Vanaf nu ga je de foto’s netjes bijhouden. Ik doe dit nu een paar maanden en natuurlijk was het even wennen in het begin. Maar omdat ik ervaar hoe gemakkelijk ik nu even snel foto’s sorteer voor de boeken houd ik het netjes bij.

Daarnaast deel ik je nog deze tip voor het afdrukken van je foto’s. In dit blogbericht lees je over mijn onderzoek naar de beste afdrukkwaliteit van foto’s. 

Heb jij een tip om aan dit rijtje toe te voegen? Laat het me dan weten! Dan vul ik het rijtje aan.