In deze blog lees je alles over de handige thuisprinter: de Canon SELPHY CP1500. Een musthave voor als je graag fotoalbums en invulboeken maakt! Ook lichten we de verschillen tussen de CP1500 en het vorige model de CP1300 toe.

Waarom een thuisprinter?
Met een bedrijf 'in de invulboeken' is het duidelijk dat ik veel met invul- en plakboeken bezig ben. De kids hebben zelf al een hele stapel en ook voor mezelf ben ik lekker aan het plakken! De eerste periode heb ik veel foto's laten printen bij bedrijven zoals de Hema, Kruidvat, Klikkie en anderen.

Maar ik merk stiekem dat ik toch ook veel foto's niet gebruik. Dus startte ik de zoektocht naar dé ideale thuisprinter voor foto's. 

De Canon Selphy CP1500
Inmiddels gebruik ik dit model SELPHY al ruim 5 jaar. En ook mijn vriendinnen én klanten kunnen niet meer zonder. Het concept van printen vanaf je telefoon op een groter formaat sprak me direct aan! Maar ik was, door mijn ervaringen met andere thuisprinters, vrij sceptisch. Tijdens een van onze live events kon ik de printer zelf uittesten en ik was direct verkocht. 

Mijn bevindingen
De subtiele glans geeft de foto's een luxe uitstraling. Maar het is ook mogelijk om mat te printen. De foto's komen er zonder gek filter en niet donkerder dan het origineel uit de printer. En door de extra app te downloaden kun je met leuke lay-outs eenvoudig foto's printen die je zo hup in je boek kunt plakken! Net als bij alle andere fotoprinters geldt: hoe beter je foto, hoe beter de afdruk. Snelle, bewogen telefoonkiekjes komen niet ineens fantastisch strak de printer uit. 

Hoe werkt het?
Het installeren van de SELPHY ging bij mij vrij eenvoudig. Allereerst downloadde ik in de App Store (Ik heb een iPhone maar je kunt hem ook gebruiken met andere soorten telefoons) de Canon Selphy app. Via een QR code koppel je de printer aan de app. De printer heeft een eigen Wifi signaal en die kun je koppelen met je telefoon. Handig! Zo kun je de printer overal gebruiken.

Dan open je de app en selecteer je de foto die je wilt printen. Je kunt nog kiezen voor extra dikke witte randen en hoeveel printjes je wilt maken.

Maar ik maak graag collages en verschillende formaten foto's. Dan download je de extra SELPHY app (zoek op Selphy in je app store). Met deze app maak je leuke collages. Ik kies de N-up lay-out voor 4 foto's als ik 4 losse foto's wil printen en de Shuffle Lay-out als ik een kant en klare collage wil maken. Bij deze laatste optie kun je ook minder dan 8 foto's selecteren.

SELPHY CP1300 vs. SELPHY CP1500
Eind 2022 lanceerde Canon een nieuw model SELPHY, die CP1500. Hieronder licht ik de verschillen tussen de printers toe:

  • Kleiner design: De CP1500 is net een slagje kleiner en strakker qua design dan de voorganger. Ook is het schermpje niet meer kantelbaar wat de printer handzamer en minder gevoelig voor beschadigingen maakt. Ik vind het leuk dat de printer een klein motiefje heeft, ziet er daardoor stijvol uit!
  • Eenvoudiger te installeren: De CP1500 kun je nu installeren en koppelen aan je apparaat via de SELPHY app. Hierdoor kun je ook makkelijk switchen tussen printers. Eerder moest je de WiFi van de printer installeren.
  • Makkelijker mat printen: Met de CP1500 print je eenvoudiger mat. Op de CP1300 moest je dit op het apparaat telkens wijzigen. Maar met de CP1500 doe je dit via de app en hij onthoudt je instellingen.
  • Printsnelheid: De CP1500 print je foto's net wat sneller dan de CP1300. 
  • Betere afdrukken: De CP1500 brengt verbetering toe aan je foto's waardoor ze nog mooier geprint worden.

Beide printers gebruiken dezelfde inktpatronen en papier. De print techniek is dan ook hetzelfde. Benieuwd naar de techniek? Bekijk hier de video van de Canon SELPHY CP1500 in actie:

We hebben een leuke actie! Bij aanschaf van een Canon fotoprinter ontvang je nu een plakboek en stickervel gratis. Kun je direct aan de slag met je foto's!

Bekijk hier alle Canon fotoprinters: KLIK

Over de blogger

Irene van Zuthem, (tweeling)mama van 4 kids, oprichter en ontwerper van Studio Ins & Outs

Canon SELPHY CP1500 | Pink

Normale prijs
€149,95
Sale prijs
€149,95
Normale prijs
Prijs per stuk
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

Meld je aan

En ontvang 2,50 euro korting op je eerste bestelling!