Scrapbooking

Aan de slag met papier

Leg je herinneringen vast in de scrapbooks van Studio Ins & Outs. Alle leuke, grappige en waardevolle momenten op één plek, jouw eigen scrapbook. Alles in één boek of verspreid over verschillende themaboekjes. Van de zwangerschap, tot vakanties of de mooiste momenten van je kind. Leg alle mooie momenten vast.

Plak en beschrijf je herinneringen in persoonlijk scrapbooks van Studio Ins & Outs. Scrappen of Scrapbooking is eigenlijk het creatief inplakken van foto’s in een fotoboek. Scrappen is overgewaaid uit Amerika. Bijzondere, grappige en waardevolle momenten die je wil bewaren, plak je in een invulboek. 

Starten met een scrapbook
Het starten van een scrapbook begint bij bedenken wat je precies wil gaan maken. Neem een foto als uitgangspunt en kijk naar de kleuren in de foto om de sfeer van je scrapbook te bepalen. Neem voor inspiratie eens een kijkje op Pinterest om te zien wat andere ervan hebben gemaakt, of blader eens door een tijdschrift heen om te kijken hoe een artikel is opgemaakt. Met behulp van sjablonen ga je een pagina ontwerpen en speel je met vormen, waardoor een creatieve pagina met een persoonlijke lay-out ontstaat. Deze lay-outs worden vervolgens verder afgewerkt met verschillende materialen en technieken, waarin de foto centraal staat. De versiersels laten de foto en tekst nog meer spreken en zijn ter ondersteuning om dit moment nog meer naar voren te laten komen. Voor scrappen of scrapbooking kan je het zo gek maken als je zelf wil, denk bijvoorbeeld aan stickers, washi-tape, stempels, verf en andere versiersels. Voor ieder budget is er wat te vinden. Maar je kan ook heel goed uit de voeten met alleen pen, papier, schaar en lijm.

Persoonlijke momenten
In scrapbooks kan je alle waardevolle herinneringen op een speelse en persoonlijke manier inplakken in een boekje. Momenten met je gezin, verjaardagfeestjes, een leuke vakantie, een trouwerij of een zwangerschap, alles kan. Bij Studio Ins & Outs verkopen wij boeken die je kan gebruiken als basis voor een persoonlijk scrapbook. Beleef vooral veel plezier uit het inplakken van je foto’s! Uiteindelijk zal het een persoonlijk scrapbook worden, waar jij en mensen om je heen nog lang van zullen genieten en plezier op terug zullen kijken!