We kennen het allemaal: het voornemen voor het netjes bijhouden van een plak-, invul-, of scrapbook is er wel. Maar in de drukte van de dag schiet het tijd maken erbij in. In deze blog deel ik mijn tips zodat het je misschien wél lukt om structureel aan de slag te gaan met je mooiste foto's en herinneringen.

Tip 1: Bewaar je foto's in mapjes

Het uitzoeken van je foto's is vaak een tijdrovende klus. We klikken er op los en elk stapje, lachje of schattige actie wordt vastgelegd. En wat dacht je van al die selfies die worden gemaakt tijdens een dagje weg of feestje? Door je foto's meteen in mapjes onder te brengen zorg je ervoor dat je, als je aan de slag wilt met het boek, niet eerst veel tijd kwijt bent aan het uitzoeken van de foto's die je wilt gebruiken. 

Tip 2: Creëer een plekje in huis 

Door in huis een plekje te maken waar je je spullen kan laten liggen zorg je ervoor dat je geen tijd kwijt bent aan het klaarleggen- en opruimen van je spullen. Het hoeft geen grote plek te zijn! Denk aan een overloop, kantoor of in de slaapkamer. Niets is zo fijn om je creatieve uitspattingen te kunnen laten liggen!

Tip 3: Begin met een klein project

Soms willen we te veel en dan zorgt ervoor dat de drempel om te beginnen te hoog is. Zoals: ik loop 2 maanden achter in mijn Jaarboek en dat wil ik in één keer bijwerken. Waarom? Haal die drempel naar beneden door met jezelf af te spreken dat je de eerste twee weken van de eerste maand die je mist gaat maken. Dat is namelijk wél te doen in een avondje!

Tip 4: Samen aan de slag

De beste stok achter de deur is om samen met een vriendin aan de slag te gaan. Spreek een avondje per maand af. Niet alleen gezellig om bij te kletsen maar door samen aan de slag te gaan ben je ook nog eens productief. 

Tip 5: Word lid van de Facebook Community

In de Facebook Community wordt er elke dag wel inspiratie gedeeld. En dat werkt aanstekelijk! En natuurlijk zijn we ook allemaal benieuwd naar jouw pagina's. Dus word zeker lid voor die nodige inspiratie én motivatie. 

Word hier lid!

Over de blogger

Irene van Zuthem, (tweeling)mama van 4 kids, oprichter en ontwerper van Studio Ins & Outs

Paper Pack Botanical

Normale prijs
€12,95
Sale prijs
€12,95
Normale prijs
Prijs per stuk
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

Bekijk meer blogs

Meld je aan

En ontvang 2,50 euro korting op je eerste bestelling!